Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2015. Május 28. 15:48, csütörtök | Sport
Forrás: Hajósi Miklós

A Mami Team Fehér sikerei a MOTOCROSS RACE & PARTY WEEKEND-en.

A Mami Team Fehér sikerei a MOTOCROSS RACE & PARTY WEEKEND-en.

Interjú Fehér Géza csapatvezetővel. Május 16-17.-én, rajthoz állt a csapatod a Mami Team Fehér, az Esztergomi MOTOCROSS RACE & PARTY WEEKEND versenyen.

De mielőtt belefognánk a beszámolóba, előtte mesélj a csapatodról a portálolvasóknak.
- Kicsit nehézkes leszűkíteni a kört, a MAMI ÉSE keretén belül működik a motocross szakosztály (terepmotoros), melyet én vezetek, évente általában 60-70 fő taglétszámmal büszkélkedhetünk.
Ők akik motocross vagy enduro ill. enduro-cross szakágban licencet váltanak az egyesület keretén belül.

Az egyesület tagja közül kiemelt támogatást élveznek a junior sportolók és a lányok eredményesség, aktivitás, szorgalom alapján.
Kiemelt kategória az U-MX2, ahol minden évben legalább 3 tehetséges versenyzőt indítunk.

Az Senior és Supersenior kategóriákban is kiváló versenyzőink vannak, általában a legtöbb OB kategóriában dobogón, vagy dobogó közelben végeznek.
Sajnos az MX1 kategóriában I.o. főleg, az alacsony átlagéletkor miatt jelenleg nem tudunk ütőképes versenyzőt indítani.
Az MX1 II. osztályban és a Tömegsport minkét kategóriájában részt veszünk fiatal tehetséges versenyzőkkel.

Az alábbi versenyzők, aki szorosabban az OB versenyeken képviselnek minket, s bár nem mindannyian kötődnek szorosan a csapathoz, illetve használják ki azokat a lehetőségeket, amiket biztosítani tudnánk számukra műszaki felkészítésben, vagy kedvezőbb árakban, eredményeikre büszkék lehetünk.

U-MX2:
Balásy Csaba YZ250F
Kabály Tamás YZ125LC
Kruss Károly YZ250F

Senior:
Lánczi Sándor KX450F
Zanócz Roland KX250F
Varsányi Ottó
Kővári Attila YZ450F

MX1 I-II.o.
Kovács Bendegúz KX450F
Miklós Ádám SX-F 350
A csapathoz tartoznak még, olyan fontos emberek, akik jelentősen segítik a versenyeken a munkát: Kovács Zsolt kollégám, aki a szerelési munkákért és azok irányításáért felelős, illetve versenyenként a helyszínektől függően már végzet kiváló MAMI-s tanulóink is végeznek szerelési, felkészítési munkákat: Csordás Dávid Tanai Barnabás Németh Kornél MAMI tanulóink: Lázár Zalán Schmid Szabolcs Széll Krisztián.

Nem akartam végtelen hosszúra írni a sort, ezért a Tömegsport kategória indulóit, most külön nem sorolnám fel, ők nem bajnoki címért, hanem kupa győzelemért hajtanak, de minden tiszteletem az övék, elkötelezett hívei a sportnak.


Milyen céllal indultak a versenyzőid az esztergomi versenyen?
- Szerintem minden versenyző egy céllal indul, nyerni szeretne, ha nem így lenne, akkor motiváció nélkül elmaradna a fejlődés és az előre lépés.


A hétvégi versenyen kik és milyen motorokkal és kategóriában indulnak?

Eredmények:

- Ők azok, akik a minicross OB versenyeken képviselik a csapatunkat:
Zanócz Noel #716, az MX250 kategóriában, mind a Bajnoki napon, mind a vasárnapi versenyen, mindkét futamát imponáló fölénnyel megnyerte, remélhetőleg hamarosan az MX65 kategóriában látjuk versenyezni hasonlóan sikeresen.

Molnár Gábor #222, MX50, még nem rendelkezik nagy verseny rutinnal, de tisztességes helyezésekért küzdött.

Pergel Bence #214, MX65, az OB-n szombaton nagy versenyben, két harmadik hellyel, az összesítésben a dobogón is harmadikként végzett, a sima pályát kevésbé „élte”, mint ellenfelei.
A vasárnapi versenynapon, amikor igazi „nyomos” motocross pályán folyt a küzdelem. „Okos„ motorozással, mindkét futamban, kivárva a megfelelő lehetőséget átvette a vezetést, és fantasztikusan gyors tempót diktálva, egyértelművé tette, hogy ezen a versenynapon nem adja ki a kezéből a győzelmet! Nagyon motiváltan versenyzett, talán ez lehetett eddigi pályafutása egyik legsikeresebb versenye.

Gál Lili #4 MX65, nem könnyű a fiúk között helyt állni, de mindkét napon állta a sarat, célba ért, nem is a legrosszabb helyen. Volt néhány fiú, akik nem tudták utolérni.

Harcsa Márk MX85 #116 már második éve versenyez nálunk, sajnos szlovákiai kötelezettségei miatt nem tud minden futamra eljönni, itt most egy futamban szerepelt, az első helyen végzett a bajnoki napon, szombaton. Az eredményét pályaelhagyás miatt a versenybíróság módosította, ezért végül futamában 2. lett. Sajnálatos módon aznap és másnap sem vállalta a további versenyzést.

Vecskó Vanessza #22, a szombati versenynapon kétszer végzett a 4. helyen, a vasárnapi versenyben pedig 6. helyen végzett, mindkét futamban, mely az év végi pontversenyben meghatározó lehet.

Molnár Alexandra #614, az éve első Lady Kupa versenyét kihagyta, Esztergomban viszont mindkét napon remekelt, és nagy fölénnyel nyerte meg az összes futamot, ahol elindult kategóriájában. Remélhetőleg év végére a pontversenyben is előkelő helyen tud végezni, egy kihagyott verseny ellenére.


Mit jelent számodra-számotokra a motorsport?
- Hajnali kelést és sok munkát! De komolyra fordítva a szót, ha van sikerélmény, akkor az ember sok mindent megtesz azért a célért, amit kitűzött. Elég rég óta benne vagyok a sportban, a legtöbb esetben pozitív élményeket szerezek én magam is, és remélem, hogy a versenyzők is értékelik azt a munkát, melyet elvégzünk az érdekükben.

Mivel a munkám is a motorsporthoz kötődik, ezért ebben élem az életemet, az MX Szakági Tanács tagjaként is vannak feladataim. Napi szinten az életem része a sport, minden örömével és negatívumával.


Az Esztergomi pályáról mi a véleményed, van-e kedvenc részed?
- A pálya egy technikás kialakítású nyomvonal, lehetne kicsit hosszabb és kevésbé egymáshoz közel futó pályaszakaszokkal, de itt ekkora a terület, és komoly mestermunka lehetett kialakítani.
Minden belefért, ami szükséges egy jó pályába.
Az akadályok, a hullámok, mind a nemzetközi színvonal felé kacsingatnak, csak igazán technikás versenyző tudja magas szinten teljesíteni.

Beszélnél a 2015-ös versenyzési tervekről?
- Csapatként minden OB versenyen megjelenünk, ami 7 alkalom ebben az évben, a Minicross OB összes versenyén részt veszünk, szintén kiemelt figyelmet érdemel, hiszen belőlük lesznek a jövő nagy versenyzői.
Az év lezárását pedig az egy fordulós Csapat OB jelentheti, ahol nagyon jó lenne egy kicsit előrébb végezni, mint az elmúlt években.

Támogatók:
- Yamaha Fehér 2000 Kft.
- Yamaha Fehér, Yamaha Márkakereskedés
- Kawasaki Off Road Márkaszervíz
- Kayaba Fútóműszervíz
- Motul
- Pirelli-Full Gas Kft.
- MxFlash- One Industries

Címkék: motocross, Sport

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.