Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2014. November 25. 12:49, kedd | Kék hírek
Forrás: MTI

A tolvajokra figyelmeztet a rendőrség az év végi ünnepek közeledtével

A tolvajokra figyelmeztet a rendőrség az év végi ünnepek közeledtével

Az év végi ünnepekkel kapcsolatos veszélyekre, elsősorban a zsebtolvajokra valamint a biztonságos közlekedésre figyelmeztet a rendőrség; januárig kiemelt figyelmet fordítanak az üzletközpontok, kirakodóvásárok, piacok, benzinkutak, pályaudvarok és a pénzintézetek környékére.

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK), valamint az Országos Polgárőr Szövetség munkatársai kedden egy budapesti bevásárlóközpont előtt hívták fel a figyelmet a karácsonyi időszakban jellemző bűncselekményekre, illetve azok megelőzési lehetőségeire.
Németh Ágnes, az ORFK bűnmegelőzési osztályának vezetője elmondta: még a sajtótájékoztatóra sem vitt magával táskát és azt ajánlja, hogy lehetőleg olyan ruhában menjenek vásárolni az emberek, amiben biztonságosan el tudják helyezni - lehetőleg egy belső zsebben - a bankkártyájukat, készpénzüket, irataikat. Az autóval közlekedők figyelmét pedig arra hívta fel, hogy semmit ne hagyjanak a kocsi utasterében, ha parkolnak, mert még egy kabátért is feltörhetik az autójukat. Szintén hangsúlyozta, hogy ha interneten vásárolnak az emberek, akkor csak olyan weboldalról tegyék ezt, amelyet már ismernek, illetve olyan webáruházakban vásároljanak, amelyeknél a bankkártyás fizetés valamely banki oldalon keresztül történik.
Kiss Csaba, az ORFK balesetmegelőzési osztályának vezetője türelemre intette a közlekedőket. Mint mondta, a bevásárlóközpontok környékén, illetve az ország főútjain is növekszik ilyenkor a forgalom, zsúfoltabbak az utak, és lelassul a közlekedés.
Zámbó Péter, az Országos Polgárőr Szövetség szakmai alelnöke az egymásra való odafigyelés fontosságát hangsúlyozta és úgy fogalmazott: a legjobb kamera az emberek szeme. Hozzátette: külön figyelmet fordítanak a kisebb településekre, ahol rendszerint megjelennek az utazó bűnözők, a trükkös tolvajok, és nő az átmenő forgalom.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.