Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2014. Április 17. 08:30, csütörtök | Helyi
Forrás: Tóth Erzsébet

Egészséghét a kaposszekcsői oviban

Egészséghét a kaposszekcsői oviban

Ezen a héten a gyerekek a helyes táplálkozásról, egészségmegőrzésről és környezettudatosságról tanulhattak.

Március 31. hétfő
- Somlyainé Ditta, a védő néni mesét mondott a gyerekeknek a helyes táplálkozásról. A mesét feladatlap kitöltése, színezése követte, amely a mese tartalmával kapcsolatos feladatokat tartalmazott.
- Ma babakocsival és babával érkeztek a gyerekek az óvodába, mert a délelőtt második felében elvittük őket tanácsadásra, ahol a védő néni már várt bennünket. A babákat ráhelyezték a gyerekek a pelenkázó asztalra, majd bevitték őket a tanácsadásra. A védő néni elmondta, hogy őket is ide hozta az anyukájuk, amikor kicsik voltak. Megmérte a babák hosszát, súlyát, majd a doktor bácsi megvizsgálta őket, hogy egészségesek–e. A vizsgálat után visszatolták a gyerekek a babákat az óvodába.

Április 01-02. kedd-szerda
- Ezeken a napokon a gyermekek légző gyakorlatokat végeztek és anyanyelvi játékokat játszottak a sószobánkban. Séta alkalmával megtekintették a szelektív szeméttárolókat, elkészítették kicsinyített másukat. Megbeszélték, melyikbe milyen fajta szemét gyűjthető. Beszélgettünk a környezetszennyezésről, és arról, hogy miért kell óvnunk vizeinket és a földünket. A gyerekek feladata volt, hogy gyümölcsöt és zöldséget hozzanak az óvodába.

Április 03. csütörtök
- A két csoportszobában, az ebédlőben, és a tornaszobában különböző helyszíneket állítottunk fel, ahol a gyerekek tevékenykedhettek, és további ismeretekre tehettek szert az egészséges életmódról.
Ebédlő: A hozott gyümölcsökből, zöldségekből kóstolót készítettek a dajka nénik, amit a gyerekek bekötött szemmel kóstolhattak, ki kellett találniuk, minek az ízét érzik.
Tornaszoba: Akadálypályát állítottunk fel, és itt egy mesét is hallhattak a gyerekek Makk Marciról.
Csiga csoport: A gyerekek által elkészített szelektív szemétgyűjtőkbe kellett szétválogatni a szemetet. Minden kisgyerek húzott egy képet, amelyen valamilyen szemét volt. Miután elmondta a gyermek, mit lát a képen, amit húzott, bele kellett dobnia a megfelelő színű szemétgyűjtőbe.
Süni csoport: A védő nénitől hallott mese alapján, a mosolygós arcú doboz „szájába” az egészséges, a szomorú arcú doboz „szájába” az egészségre ártalmas élelmiszereket kellett betenni a gyerekeknek. Megtanulhatták azt is a gyerekek, mit kell tenni, ha sérülés éri őket. A védő néni bekötözte ujjukat, karjukat, stb.

Április 04. péntek
- A gyerekek egy környezettudatosságra nevelő színi meseelőadást tekinthettek meg két méhecskéről, akik a virágpalotát keresték, de közben szemétdombra, kiszáradt tóra, és füstös, szmoggal teli városra találtak. A gyerekek segítségével azonban mindent szép tisztára varázsoltak. Közösen énekeltek, varázsoltak a méhecskékkel. Kicsik, nagyok egyaránt nagyon élvezték a színvonalas, gyermek közeli előadást.

Nagyon jól érezte magát mindenki a tevékenységek által, legyen az gyermek vagy felnőtt!

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.

2024. Április 22. 08:38, hétfő | Helyi

Hónap műtárgya - Fekete István Múzeum

Április hónap műtárgyának a török nyelven megjelent Vuk c. kötetet választotta a múzeum.

2024. Április 18. 08:19, csütörtök | Helyi

„Nyuszikupa” kölyökatlétika versenyt rendeztek Dombóváron

Öröm volt látni a sok lelkes atlétapalántát, akikből talán a jövő bajnokai lehetnek.