Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2015. Március 02. 08:22, hétfő | Helyi
Forrás: Tóth Erzsébet

Elsősegélynyújtó előadás Kaposszekcsőn

Elsősegélynyújtó előadás Kaposszekcsőn

Somlyainé Schlauch Ditta, a település védőnője, és Somlyai Zsolt mentőtiszt tartotta a bemutatóval egybekötött tájékoztatót.

A médiában többször elhangzik az a hír, hogy egy rosszul lett emberen az újraélesztés segített, ez mentette meg az életét. Lehet, hogy mentős volt a segítő, de lehet, hogy laikus. Talán ezért is merült fel a gondolat a Kaposszekcsői Faluszépítő Egyesület tagjaiban, hogy szervezzenek egy elsősegély nyújtó előadást a falu lakóinak. Ha a hallottak után valaki csak egy embernek tud majd segíteni, már megérte!
Az előadásra február 26-án öt órakor került sor a kaposszekcsői Közösségi Házban. Somlyainé Schlauch Ditta, a település védőnője, és Somlyai Zsolt mentőtiszt tartotta a bemutatóval egybekötött tájékoztatót. Szóba került a szabályos és pontos mentőhívás, hangsúlyozva: ha jól hívjuk a mentőket, pontos adatokat mondunk, talán életet menthetünk!
Az érdeklődők hallhattak a baleset (nemcsak a közúti) esetén szükséges teendőkről, de az infarktus, a rovarcsípés vagy a légzésbiztosítás, újraélesztés is sorra került. Akinek kedve volt, kipróbálhatta a stabil oldalfekvésbe helyezés vagy a mellkaskompresszió technikáját is. A program végén mindenki feltehette egyéni kérdéseit is.
Az előadás után többekben felmerült az a gondolat, hogy jó enne még többször ilyen előadást vagy akár előadássorozatot hallgatni!

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.