Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2015. Január 28. 11:55, szerda | Helyi sport
Forrás: Dombóvári Karatesuli

Fehér Zsolt: „A BAJNOK”

Fehér Zsolt: „A BAJNOK”

Most egy olyan fiút szeretnénk bemutatni a kedves olvasónak, aki egyáltalán nincs a reflektorok fényében, viszont teljesítményét tekintve a világ legjobbja lett 2014. októberében Lengyelországban.

A Dombóvári Karatesuli versenyzője 2013-ban lett tagja a magyar korosztályos válogatottnak, miután a Magyar Bajnokságon formagyakorlatban győzni tudott, küzdelemben pedig harmadik helyezett lett. Még ebben az évben az Európakupán küzdelemben bronzérmes, formagyakorlatban nyolcadik, majd a Szerbiai Világbajnokságon formagyakorlatban ötödik, küzdelemben a nyolc közé került. Következett a 2014. év, amikor a Magyar Bajnokságon formagyakorlatban ezüst-, küzdelemben pedig aranyérmet nyert. Az éves Európakupán is szerepelt, de balszerencsés körülmények miatt, egyik számban sem tudott a legjobb nyolc közül továbbjutni. A kitartás, az akarat és a szorgalom azonban meghozta gyümölcsét, ugyanis az év legrangosabb eseményén – az SKDUN Karate Világbajnokság és Utánpótlás Világkupa versenyen –, Zsolt aranyérmet szerzett. Legnagyobb örömünkre küzdelemben a minikadet (12-13 évesek) 40 kg alatti korosztályában úgy lett bajnok, hogy először angol, majd orosz, aztán német ellenfeleit verte meg magabiztosan, a döntőben pedig még a szerencse is mellé állt, hiszen hosszabbításos mérkőzést követően bizonyult jobbnak fehérorosz riválisánál.
A bajnok teljesítményét a Dombóvári Utánpótlás és Amatőr Sportért Szövetség is elismerte, ugyanis a kilenc sportegyesületet tömörítő szervezet 2015. január 16-i évértékelő ünnepségén, a legjobb fiú versenyzőnek járó „2014. év sportolója” kitüntetését vehette át Dombóvár város polgármesterétől.
Fehér Zsolt már ötödik éve a shotokan karate elkötelezett híve. Ezen karatestílus legfőbb jellemzője, hogy a küzdelmek során, mindig az adott helyen és az adott pillanatban kell a legjobban reagálni és a legjobb döntést meghozni. Nincs javítási, változtatási lehetőség, hiszen egy döntő találatig tartanak csak a küzdelmek. Így aki most első lett, semmi garancia arra, hogy legközelebb is a dobogón végez, de aki most nem szerzett érmet, könnyen megeshet, hogy a következő fellépésén már az aranyért küzd. Természetesen nagyon jó érzés tölt el bennünket és nagyon boldogok vagyunk a bajnoki cím miatt, de talán még ennél is fontosabb a karate nevelő és személyiség fejlesztő hatása, ugyanis a folyamatos gyakorlásokon keresztül jellemesebbé, becsületesebbé és tisztelettudóbbá válnak a fiataljaink, s ez nemcsak az edzőtermen belüli életre, hanem az azon kívülire is igaz kell, hogy legyen.
A tradicionális shotokan karate tehát egy olyan sportág, amelynek oktatásában még most is az egykori stílusalapító Gichin Funakoshi mester gondolatait követjük, mely szerint „a karate célja nem a győzelem vagy a vereség eldöntése, hanem a gyakorlatok tökéletesítése és a jellem fejlesztése”, tudhattuk meg Szabó Csabától a Dombóvári Karatesuli vezetőjétől, Zsolt edzőjétől.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség