Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2015. Április 25. 18:03, szombat | Sport
Forrás: InfoVáros | Hajósi Miklós | Fotó: Murányi Gábor

Füge Chris: Igyekszem kihozni magamból a legtöbbet!

Füge Chris: Igyekszem kihozni magamból a legtöbbet!

Interjú Füge Krisztián autóversenyzővel.

CarColor Motorsport pilótájaként állsz a rajtrácsra, az április 25-26.-i Autós gyorsasági futamon a Hungaroringen.

2015-ben kilenc gyorsasági verseny vár rád több országban.

Az idén érettségizel. Mint tudjuk a jelenlegi iskolád partnered a versenyzésedben. Miként tudod összeegyeztetni a versenyzésed a tanulással?
- A Tanárok nagyon rendesek, soha nincs belőle probléma, ha pár napot hiányzok. Mindig elengednek. Természetesen pótolni szoktam a hiányzást és ha esetleg dolgozatot írunk, akkor előre egyeztetünk, hogy mikor tudom pótolni.

Kamion Európa bajnokság betét futamaként, te is ott leszel a Suzuki Swift 1.6 Sport versenyautóddal. Mennyire várod ezt a futamot? Milyen érzés lesz vajon 70 ezer ember előtt autózni?
- Mindig a külföldi versenyek a legjobbak, ugyanis ott meg van az a bizonyos hangulat. Korábban már voltunk betét futam a kamion versenyen és mindig jó látni, hogy van közönség. Az igazat megvallva, aki az autóban ül annak nincs lehetősége a közönséget figyelni, mert a pályára koncentrál ezért nem észleljük a közönséget.

Nemrégiben megszerezted a jogosítványt is, mire is érvényes, miként is szeretnéd kihasználni?
- B Kategóriára szereztem meg a jogosítványom, aminek már épp ideje volt. Sajnos korábban elhúzódott ez az egész ezért csak most tudtam levizsgázni. Már az edzésekre is én vezettem ki a Hungaroringre, ami nagyon jó volt. A jogsi szabadság érzetet adott, bárhova, bármikor eljuthatok. Persze ettől függetlenül ahova tudok oda biciklivel megyek jó időben. Úgy gondolom hogy ez megkönnyíti a minden napokat.

A hétvégi versenyre miképp készülsz fel és mi lesz a taktikád?
- Jelenleg nem a taktika a legfontosabb, ugyanis most, hogy a Carcolor motorsportnál versenyzek újra kell építkeznünk. Újra tapasztalatot kell gyűjteni, hogy be tudjuk állítani az autót a számomra megfelelő állapotba. Csütörtökön volt lehetőségünk edzeni, ami hasznosan telt el, ugyanis sikerült több beállítást is letesztelni. Már túl vagyunk az időmérőn is. A 7. Helyet sikerült megszerezni. Azonban nem úgy teljesítettem, ahogy kellet volna. Nem tudtam kellőképpen koncentrálni ezért csak a 7. Helyet szereztem meg.


A versenyen igyekszem kihozni magamból a legtöbbet!

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Női kézilabda olimpiai selejtező - Magyarország-Svédország 28-25

A magyar női kézilabda-válogatott 28-25-re legyőzte Svédországot a debreceni olimpiai selejtezőtorna pénteki, második fordulójában, így csak akkor nem szerez kvótát, ha vasárnap öt vagy több góllal kikap Japántól.