Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2015. Február 28. 10:26, szombat | Helyi
Forrás: Tóth Erzsébet

Havasi János előadása Kaposszekcsőn

Havasi János előadása Kaposszekcsőn

Kaposszekcső Község Német Nemzetiségi Önkormányzata, a Községi Könyvtár és a Közösségi Ház közösen látta vendégül 2015. február 20-án este öt órakor Havasi János újságírót, hadisírkutatót.

Nem az első előadása volt ez, hiszen a falu szülötte, erős gyökerek kötik a mai napig a településhez.
A 20-i előadásán először a hadisírkutatás módjáról beszélt, megemlítve néhány érdekességet is. Majd egy 33 perces film vetítésére került sor. A film egy urali útról szólt, melyen 2012 nyarán jár egy magyarországi csoporttal. Perm, Szverdlovszk, Cseljabinszk megyéket és Baskiria egy részét járták be, egykori lágereket és temetőket keresve. Összesen 35 eltemetési helyet sikerült azonosítaniuk egy jekatyerinburgi professzor segítségével Komiföldön, Nyugat-Szibériában és Baskiriában. Megható volt látni az unokát, aki végre megtudta, hol is nyugszik a nagyapja. A csoport tagjai közül sokan most tudták meg: hol van hozzátartozójuk eltemetve.
A film után kötetlen beszélgetésen elevenítették fel a résztvevők családi emlékeiket vagy éppen kértek segítséget hasonló kutatáshoz.
Fontos, hogy mindenütt ápolják az elesettek emlékét, hiszen múlt nélkül nincs jövő, a gyökér nélküli fát hamar kifordítja a szél!

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.