Hírek

Megválasztották a dombóvári kórház új igazgatóját

Feltöltve: 2012-01-02 21:15:00 Kategória: Helyi Forrás: MTI
Új igazgatót választott a városi kórházat üzemeltető Szent Lukács Egészségügyi Nonprofit Kft. élére a dombóvári képviselő-testület hétfőn - közölte a Fidesz-frakció vezetője az MTI-vel.
Megválasztották a dombóvári kórház új igazgatóját

Nagy Roland elmondta: a testület zárt ülésen, titkos szavazással Nagy Mihályt, a karcagi kórház főigazgatóját (képünkön - forrás: infokarcag.hu) bízta meg egy évre az intézmény vezetésével.

A kórház előző igazgatójának, Kerekes Lászlónak 2011. december 31-én járt le a megbízatása. A testület korábban kétszer napirendre tűzte az igazgatóválasztást, de Szabó Loránd független polgármester mindkét ülést berekesztette.

A többségi Fidesz-képviselőcsoport vezetője úgy fogalmazott: a polgármester "belátta, hogy törvénytelen állapotot tart fenn, ha tovább húzza a döntést". Nagy Roland szavai szerint a kórház sorsdöntő időszak előtt áll, ágyszámok, osztályok megtartásáról döntenek, és Nagy Mihálynak jobb érdekérvényesítő képessége lesz, mint Kerekes Lászlónak.

Szabó Loránd az MTI-vel az ülés után közölte: ő és a testület két MSZP-s tagja Kerekes Lászlóra szavazott. Mint mondta, a korábbi igazgató "országosan nagyobb szaktekintély" a most kinevezett vezetőnél, aki - közlése szerint - havonta 750 ezer forintért látja majd el a dombóvári feladatokat amellett, hogy a karcagi kórházat tovább igazgatja. "A helyi Fidesz ezzel elárulta Dombóvárt" - fogalmazott a polgármester.

Véleményed van? Szólj hozzá!
Kapcsolódj be a párbeszédbe


További olvasnivaló a rovatban

Súlyos közúti baleset Mosdóson
Helyi
2015-01-30 16:12:00

Súlyos közúti baleset Mosdóson

Tanúkat keres a rendőrség Dombóváron
Helyi
2015-01-29 11:33:04

Tanúkat keres a rendőrség Dombóváron

A Csurgó zenekar koncertje Kaposszekcsőn
Helyi
2015-01-27 13:49:45

A Csurgó zenekar koncertje Kaposszekcsőn


© Copyright InfoVárosok. Minden jog fenntartva. | Web Design & Arculat: Voov