Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2014. Augusztus 30. 05:00, szombat | Bulvár
Forrás: fullank.com

Nem is gondolná, miből van óriási hiány Nagy-Britannia üzleteiben

Nem is gondolná, miből van óriási hiány Nagy-Britannia üzleteiben

Még mindig tart a jegesvizes-őrület (bár kezd unalmas lenni, de reméljük, legalább mindenki adományoz is, aki részt vesz benne), ám a divathullám váratlan problémákat okozott több áruházláncnak is: egyszerűen kifogytak a jégből.

Amerikából indult, de természetesen Európában is tombol a jegesvíz-kihívás őrülete, melynek lényege, hogy a kihívott vagy nyakon önti magát jeges vízzel, vagy adományoz az ALS-ben (egy halálos neurológiai betegségben) szenvedőkkel foglalkozó alapítványnak, jobb esetben mindkettő.

Az őrület az elmúlt hetekben kezdett igazán tombolni, körülbelül akkor, amikor Mark Zuckerberg Facebook-guru és Bill Gates is beszállt a kampányba, ami aztán villámgyorsan terjedt el.

A kihívás teljesítéséhez lelkierőn túl még valami kell: jég (no meg persze vödör…). Márpedig jeget persze lehet otthon is előállítani, de még egyszerűbb megvenni a hipermarketekben – legalábbis a britek így gondolhatták, ugyanis egész egyszerűen lerabolták a boltokat.

Olyannyira, hogy több nagy-britanniai település (például Portsmouth vagy Bursledon) nagyáruházaiból egyszerűen eltűnt a jég. „A hét végén fogytunk ki, és egyszerűen képtelenek voltunk kiszolgálni az érdeklődőket” – nyilatkozta például az egyik hipermarket munkatársa.

„Esős idő volt, szóval nem a túlzott meleg az ok, hanem nyilvánvalóan a jegesvíz-kihívás” – tette hozzá Tina McDonough. A szupermarketek természetesen már leadták a plusz rendeléseket, de vannak helyek, ahol a hűtők üresen tátonganak.

„Nagyon komolyan megugrott a jégeladásunk, alaphelyzetben egy nyári napon két-három adag jeget adunk el, az utóbbi napokban ennek a kétszerese-háromszorosa fogy” – mondta a portsmouth-i Tesco szóvivője, aki azt is elárulta, hogy az áruházlánc több más tagja is hasonló gondokkal küzd.

Címkék: színes

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.