Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2014. Szeptember 02. 08:00, kedd | Helyi
Forrás: Tóth Erzsébet

Nyári napközis tábor Kaposszekcsőn

Nyári napközis tábor Kaposszekcsőn

Már nyolcadik alkalommal rendezték meg augusztus első két hetében a kaposszekcsői Közösségi Házban a nyári napközis tábort.

Az ebédről az Evangélikus Diakóniai Otthon konyhája gondoskodott nagyszerű minőségben.

A tábor I. turnusába 28 fő 1-2. osztályos tanuló jelentkezett. Négy középiskolás önkéntes munkát végzett a hét során.

Hétfő:
A nyugdíjasklub tagjaival (5 fő) délelőtt ablakdíszt készítettek a gyerekek. A lányok pillangósat, a fiúk autósat. A legtöbb gyerek ügyesen, lelkesen dolgozott.
Délután zsetonszerző játék keretében próbálhatták ki ügyességüket.

Kedd:
Délelőtt a Dombóvári Fűtőházhoz látogattak el. A gyerekek megbarátkozhattak közelebbről is a mozdonyokkal (alábújtak, keresztülmentek rajta), kipróbálhatták a mozdonyfordítót, sőt aki akart (szigorú felügyelettel) beülhetett egy mozdony vezető fülkéjébe. Délután a játszótéren és a Közösségi Házban mindenki szabadon játszhatott. Sor került a csocsóra, jégkorongra, kirakókra is. De aki akart rajzolhatott vagy színezhetett is.

Szerda:
Délelőtt Majláth Károlyné óvónő irányításával kétféle homokképet készíthettek a gyerekek. Nagyon tetszett mindenkinek az új technika! Az alkotás folyamatát néhol mozgásos játékokkal tette változatossá Mónika néni.
Délután Márfai Attiláné irányításával népi játékokat tanulhattak a gyerekek, hogy egy kicsit más mozgáskultúrával is foglalatoskodjanak. Igaz, első osztályban tananyag a népi játék, de néha nem árt feleleveníteni az ott tanultakat.

Csütörtök:
Délelőtt Patakiné Böjtös Erzsébet tanítóval sport és kézműves foglalkozás szerepelt a programban. A nekieredő majd elálló eső megtréfálta a táborozókat. De jelesen – egy kicsit kint, egy kicsit bent, majd újra kint- megoldódtak a problémák és nagyon szép állatok készültek WC papír gurigából. Néhány kisgyerek egy fél állatkertre valót is összehozott. A sportfeladatoknak is nagy sikere volt.
Délután az eredeti programban kirándulás szerepelt a Sarádi tóhoz. Az esős időjárás miatt a sáros úton lehetetlen volt biztonságosan kijutni, ezért Dombóvárra mentek el a Bujáki cukrászda melletti két játszótérre.

Péntek:
A tábor zárásaként egész napos programként a Mecsextrémbe kirándultak. Először az udvari játékokon (csúszdák, mászókák, trambulinok, gokartok stb) szórakozott mindenki, majd a belső „dühöngő-be” mentek. Ebédet a Tepsifüles büfében kaptak. Ebéd után az erdei akadálypálya következett. A kicsik teljes biztonságban voltak a védőfelszerelésben. Ha valaki betartja a szabályokat, nem történhet baj! Nagyszerű volt látni egyes gyerekek arcán a bátorságot, de néhol a félelmet is. De senki sem adta fel, és a végén talán boldogabb volt az, aki bizonytalanul indult el, mint aki magabiztosan tette meg a távot.

A második hétre 27 fő 3-4 osztályos kisdiák jelentkezett.

Hétfő:
A nyugdíjasklub tagjaival ugyan azt a programot bonyolították, mint az előző héten. Itt is pillangós és autós ajtódíszek készültek. Délután a zsetonszerző játéknak mindenki örült, a gyerekek számára ez a program nem volt ismeretlen, mert van olyan, aki már 4. éve táborozik.

Kedd:
Délelőtt Tillmann Ildikóval és Horváth Katalinnal egy úgynevezett „Biztibuszos” játékra került sor. A játék lényege a biztonságos életre nevelés gyerekeknek szóló módon. Meglepő volt, hogy a szituációs játék során mennyire fegyelmezettek és szabálykövetőek voltak a gyerekek.
Délután most szabad játékra került sor, hiszen a kötöttségek nélküli, önszerveződő helyzetekre is szükség van. A játszótéri és a benti játékok elég mozgásteret adtak az energiák hasznosítására.

Szerda:
Délelőtt a dombóvári Vasúti Fűtőházhoz látogattunk el ismét, ahol a gyerekek átélhették ugyan azokat az élményeket, amiket a kicsik. Most is, mit előző héten Tóth Péter várta a táborozókat (ő szervezte és engedélyeztette a látogatást) és mutatta be a látnivalókat.
Délután a Sarádi tóhoz tettek kirándulást. Ismerkedtek a tó élővilágával, illetve felelevenítették az iskolában tanultakat. Könyvből kikereshették az éppen látott növény vagy állat pontos nevét, távcsővel közelebb jött hozzájuk még a túlsó part is.
Sokan most jártak itt először.

Csütörtök:
Délelőtt Márfai Attiláné és néhány régebbi táncos táncházat rendezett a táborozóknak. Új, egyszerű lépéses táncokat tanultak a gyerekek. A délelőtt végét egy vetélkedő zárta.
Délután Zrínyiné Gulyás Gyöngyi tanító irányításával kongré anyagra kerültek keresztszemes vagy száröltéses hímzések. Gyümölcsöket, virágokat, autókat választhattak a gyerekek, melyeket aztán saját maguk varrtak ki.

Péntek:
Ezen a napon ismét a Mecsextrémbe mentek. Az előző napi esős időjárás miatt sokkal kevesebb látogatója volt a parknak, mint előző héten, így a gyerekek is sokkal többet játszhattak. Délután fél 5 tájban értek haza.
A tábor minden kaposszekcsői tanulónak ingyenes volt, a költségeket Kaposszekcső Község Önkormányzata vállalta. A vidéken élőknek is csak önköltséget kellett fizetni, mert minden segítő társadalmi munkában vállalta a gyerekekkel való foglalkozást
Ezúton szeretnék köszönetet mondani a Községi Önkormányzatnak az anyagi támogatásért, a segítő felnőtteknek pedig az önkéntes munkáért!

Címkék: napközis tábor

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.