Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2015. Május 29. 22:59, péntek | Helyi
Forrás: Tóth Erzsébet

Pünkösd ünnepe Kaposszekcsőn

Pünkösd ünnepe Kaposszekcsőn

Az idei pünkösdi ünnepet is a hagyományoknak megfelelően tervezte Kaposszekcső Község Önkormányzatának Képviselő Testülete.

Vasárnap délután az iskola udvarán felállított fesztiválsátorban a gyerekek mutatták be, hogyan tudnak táncolni, zenélni, örömben együtt lenni. Mert a két nap jelmondata: Együtt lenni jó!

Először a Csillagvirág Óvoda óvodásai mutatták be tánctudásukat. Őket követték egy egészen más fajta stílusú tánccal a Happy Dance Tánccsoport tagjai. Ők modern táncokat mutattak be.

Ezután a Kaposszekcsői Zeneszakkör néhány tanítványa fújta meg hangszerét.

Őket követték először az első osztályosok, majd az iskola diákjaiból alakult Tűzlepkék Tánccsoport. Sodró lendületű táncukkal mindenkit magukkal ragadtak. Ez szó szerint is így történt, mert egyszer csak lejöttek a színpadról, hogy egy flash mob keretében mindenkit megmozgassanak. Ez idő alatt a színpadra gázálarcos gyerekek futottak fel és bemutatták a nap jelmondatát: Együtt lenni jó! Utalva ezzel a nemrég zajlott közösségi nap eseményeire. Megmutatva, hogy a fiatalok nemcsak a számítógép előtt ülve, hanem közösségben, táncolva, illetve más programokon is jól érzik magukat. Erről a napról képeket és rajzokat láthattak a két nap folyamán a rendezvény résztevői az egyik színpad oldalában.

A gyerekprogramot az elmúlt évről ismerős „mini disco” zárta.

Este hat órakor lépet színpadra az nap sztárvendége, Csepregi Éva. Az idősebbek és fiatalabbak egyaránt nagy élvezettel hallgatták a koncertet a zsúfolásig töltött sátorban.

A napot a Sportcsarnokban rendezett Pünkösdi bál zárta.

Hétfő reggelre megeredtek az ég csatornái, így a Közösségi Ház melletti sportpályán elmaradt az utcák közti focibajnokság.

Délelőtt mindenki az eget kémlelte, milyen időnk lesz délután?

Két órakor kezdődött a több, mint 30 évre visszanyúló Hábich Konrád Fúvóstalálkozó, melyre hét zenekar fogadta el a meghívást. Először Csapó Gyuláné Polgármester asszony köszöntötte a megjelenteket. Azt is elmondta, Kaposszekcső bekerült a Magyar Rekordok Könyvébe! Jankó Rafaelné, Marika néni kaposszekcsői lakos, egyedül, folyamatos kötéssel kötött meg egy majd 120 méteres sálat. Átadta a Magyar Rekord Egyesület díszdiplomáját és az Önkormányzat ajándékát. A kiállított sálat mindenki megtekinthette.

Majd egy szomorú pillanatra került sor. Idén januárban fájdalmasan fiatalon elhunyt Schlitt Ernő, a fúvóstalálkozók megálmodója, a kaposszekcsői fúvószenekar egyik alapítója. Rá emlékeztek néma főhajtással.

Majd kezdetét vette a muzsika! Fellépő zenekarok a fellépés sorrendjében:

Dombóvári Tücsök Fúvósszenekar
Die Neun Branauer Musikanten
Dunaszekcsői Fúvószenekar
Mágocsi Ifjúsági Fúvószenekar
Sásdi Városi Koncert Fúvószenekar
Alte Kamerade Blaskapelle
Magyarszéki Német Nemzetiségi Fúvószenekar

Amíg a zenekarok játszottak, a gyerekek ugrálóvárakon, gokartokon, különböző ügyességi feladatokon vezethették le energiáikat. A sportcsarnokban az Faluszépítő Egyesület és az Orchidea nyugdíjasklub tagjai süteménnyel, az önkormányzat dolgozói pedig kávéval kínálták a vendégeket. A Szívklub tagjai különböző mérésekkel hívták fel a figyelmet az egészség megőrzésére.

A délután folyamán többször megeredő, elálló eső ellenére jó hangulatban zajlott a találkozó.

Csapó Gyuláné így köszönt el a résztevőktől: jövőre, ha tehetjük, visszavárunk mindenkit!

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.

2024. Április 22. 08:38, hétfő | Helyi

Hónap műtárgya - Fekete István Múzeum

Április hónap műtárgyának a török nyelven megjelent Vuk c. kötetet választotta a múzeum.

2024. Április 18. 08:19, csütörtök | Helyi

„Nyuszikupa” kölyökatlétika versenyt rendeztek Dombóváron

Öröm volt látni a sok lelkes atlétapalántát, akikből talán a jövő bajnokai lehetnek.