Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2015. Június 30. 16:03, kedd | Helyi
Forrás: Dombó-Coop Zrt., fotók: Tilinger Sándor

V. Dombó-Coop Nap

V. Dombó-Coop Nap

A Dombó-Coop Zrt. 2015. június 20-án, szombaton már 5. alkalommal rendezte meg a „Dombó-Coop Napot”, ahol közel egész napos programmal várta a dombóvári és városkörnyéki lakosságot.

A Dombó-Coop Zrt. 2015. június 20-án, szombaton már 5. alkalommal rendezte meg a „Dombó-Coop Napot”, ahol közel egész napos programmal várta a dombóvári és városkörnyéki lakosságot a különböző korosztályok érdeklődését megcélozva, ismert és kevésbé ismert sportágak, műfajok bemutatásával. A már hagyománnyá vált rendezvényen helyi és városkörnyéki egyesületeknek, csoportoknak volt lehetősége a bemutatkozásra, fellépésre. A fellépők között többen már visszatérő vendégként mutatták meg tudásukat, tehetségüket.

Egyik legfontosabb szempontja, a lakosság igényeinek minél szélesebb körű kiszolgálása mellett a Dombó-Coop Zrt. évek óta élen jár a gazdasági társaságok társadalmi felelősségvállalásában.

A 23 élelmiszerüzletet, 2 iparcikk üzletet, 1 italnagykereskedést továbbá 1 pékséget, 1 tűzoltókészülék javító üzemet, valamint a Hotel Dombóvárt is üzemeltető cég vezetője Bodó János Attila vezérigazgató fontosnak tartja, hogy a minden napos robot mellett is szükséges időt szakítani arra, hogy a hagyományokat megőrizzük, azokat tovább vigyük és újakat teremtsünk.

A hagyományőrzés és a kultúra mellett az egészséges életmódra nevelés, valamint a közösségi szellem építése is kiemelt célja a cégnek.

A kulturális és sportegyesületek bemutatkozása mellett a Dombó-Coop Nap kiváló lehetőség mindenki számára - a gyerekes családoktól a fiatalokon keresztül az idősebbekig-, egy kis kikapcsolódásra, feltöltődésre.

A program kora délelőtt a Dombóvári Kutyás Egyesület ügyességi bemutatójával kezdődött, majd ebéd után folytatódott. Azonban addig sem kellett unatkoznia a látogatóknak.

A kicsik kézműves foglalkozásokon ügyeskedhettek, a rajzversenyre benevezettek pedig szebbnél szebb alkotásokat hoztak létre. Ennek eredményeként a zsűri nem is tudott dűlőre jutni a nyerteseket illetően, ezért sorsolással döntött a Mega-Papír által felajánlott nyeremények sorsáról. A bátrabbak egész nap mászófalon tehették próbára magukat és ugrálóvárban vezethették le fölös energiáikat.

Idén először vett rész a rendezvényen a nemrég alakult Z2 Cross Gym. A gyerekek körében igen népszerű programon az érdeklődők különböző edzésekkel és az edzésekhez használ eszközökkel ismerkedhettek meg. A csoport különböző programokkal később két alkalommal a színpadon is bemutatkozott.

Másik népszerű helyszín a helyi szervezetek -rendőrség, mentők és a tűzoltóság- eszközeit, autóit bemutató helyszín volt.

Az érdeklődők megismerkedhettek a motorosrendőrök felszerelésével, kívül-belül megnézhették a mentő- és tűzoltó autót és felszereléseiket.

A rendőrség lelkes munkatársainak köszönhetően megtapasztalhatták a túlzott alkoholfogyasztás következményeit a „részeg” szemüveg segítségével.

A délután egy kis népi blokkal kezdődött, melynek keretében először a Dombóvári Székely Dalkör népdalait és vicces, pikáns adomáit hallhattuk. Őket a már visszatérő fellépők, a Kapospulai Vízmente tánccsoport követte. Előadásukban széki, szatmári, kalocsai, tolnai és mezőségi táncokat láthattunk kicsiktől a nagyokig.

A sportbarátokat aerobik, zumba, cross fitt és kosárlabda bemutató várta. A Dombóvári Aerobik és Szabadidős Egyesület tagjai és a Zumba csoport lányai ismét bebizonyították kitartásukat és fittségüket. A Dombóvári Kosár Suli ifjú tagjainak bemutatója során betekintést nyerhettek az érdeklődők a kicsik edzésmódszerébe. Tölösi Roland és társai, a DRIDE csapat látványos és meghökkentő kötélugró, labdazsonglőr és extrém kerékpáros attrakciót adott elő a színpadon és a színpad előtt.

A kelti hangulatról a Zafír Hastánccsoport gondoskodott. A latin és karibi világot, valamint a báltermek varázsát a Perfect Dance Tánc-sport Egyesület tehetséges tagjai idézték meg.

A zenekedvelők népszerű dallamokat hallhattak, előbb ütős hangszerekre átdolgozva a Püfülüsz együttes majd Bigi Boy előadásában, őket követve pedig többnyire fúvós hangszereken megszólaltatva a Dombóvári Zenész Egyesület előadásában. Szintén ismert slágereket, popdalokat adott elő Staudt Renáta.

Kora este lépett színpadra a 11 lelkes és igen tehetséges amatőr zenészből álló, kizárólag élő zenét nyújtó Grid Session zenekar. Előadásukat és a közönség érdeklődését a közben sajnos eső zápor sem zavarta meg.

Este a kis csúszás és a hideg ellenére is nagyszámú közönség előtt a 2012. évi DAL győztes, a Magyarországot a 2012. évi Eurovíziós Dalfesztivál döntőjében képviselő Compact Disco adott közel másfél órás fergeteges élő koncertet.

Zárásként a retro szerelmesei bulizhattak Shabba vezényletével.

Gyerekeknek és felnőtteknek szóló kóstolók, illetve nyereményjátékok is színesítették a napot, amely során nagy értékű ajándékok is gazdára találtak.

Egész nap a kellemes hangulatról a nap házigazdája Sváb Öcsi gondoskodott.

A megújult és egy kellemes hangulatú és színvonalú terasszal kibővült Hotel Dombóvár egész nap a már szintén kibővített kínálatával (pizza, hamburger) és lángossal valamint hideg sörrel várta az éhes és szomjas vendégeket.

A szervezők ezúton szeretnének köszönetet mondani a rendezvényre ellátogatóknak, a fellépőknek, valamint a támogató partnereinek.

Címkék: Dombó-Coop

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 08:19, csütörtök | Helyi

„Nyuszikupa” kölyökatlétika versenyt rendeztek Dombóváron

Öröm volt látni a sok lelkes atlétapalántát, akikből talán a jövő bajnokai lehetnek.

2024. Április 17. 07:51, szerda | Helyi

Kitelepítési emléknap Kaposszekcsőn

A Felvidéki kitelepítettek emléknapja alkalmából Kaposszekcsőn 4 település emlékezett meg április 12-én, pénteken.

2024. Április 15. 08:50, hétfő | Helyi

Dombóváron is látható lesz a Néprajzi Múzeum Cigány történetek című utazókiállítása

Istennel talállak, testvérem! Cigány történetek címmel utazókiállítást indított a Néprajzi Múzeum Tiszakarádon.

2024. Április 12. 15:19, péntek | Helyi

Idei második ülését tartotta a Dombóvári Kábítószerügyi Egyeztető Fórum

Az idei évben második ülését tartotta meg április 10-én délelőtt a Dombóvári Kábítószerügyi Egyeztető Fórum.