Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2014. Október 23. 12:07, csütörtök | Sport
Forrás: InfoVáros | Hajósi Miklós

Volentér Balázs: Ez a teszt sem csak egy „kis szórakozás” volt

Volentér Balázs: Ez a teszt sem csak egy „kis szórakozás” volt

Interjú Balázzsal a Mogul Tesz után.

Túl vagy a Mogul Csapatnál lévő Formula Renault teszten.

Megosztanád a portálolvasókkal, hogy miként értékeled a hétfői napodat?
- Úgy gondolom, hogy viszonylag jól sikerült. Elégedett vagyok a teljesítményemmel. A pályán mindig elég nagy volt a forgalom, és én most a leggyorsabbak közé tartoztam, aminek nagyon örülök. A fő feladat az volt, hogy hozzászokjak a formula autós körülményekhez, illetve, hogy megmutassam a Vígh Racing-nek, hogy mire is vagyok képes, az idők, most nem számítottak. Az elsődleges célkitűzést kiválóan teljesítettem. Versenyző létemre, természetesen nem tudtam teljesen hátat fordítani a köridőknek, amik lehettek volna egy picit jobbak, de mivel ilyen sokan voltunk, nem igazán tudtam tiszta, hiba és vagy feltartás nélküli kört futni, így azokkal is elégedett vagyok.

Van-e "titkold" terved a 2015-ös versenyévaddal, hogy Formula autót teszteltél?

- Igen van, ez a teszt sem csak egy „kis szórakozás” volt a számomra. Ez már a jövő évre való felkészülés egyik lépése volt. Azt viszont, hogy mire is készülök, egyenlőre még nem szeretném elárulni.

Korábban versenyeztél-e a Pannóniaringen gokarttal. Mennyiben nyújt segítséget a gokartos múltad a pályaautózáshoz?

- Igen, valóban volt már jó pár futamom itt (illetve egészen pontosan a gokart pályán), és elég nagy sikereket értem el. Elég sok mindent meg tudtam tanulni a gokartban, amit tudok is kamatoztatni mind a forma autózásnál, mind a túra autózásnál. Én egy elég komoly kategóriában versenyeztem eddig (KZ2-felnőtt kategória, 6 sebességes váltós, 45 LE, a gép önmagában nincs 100 kg, 180 Km/h a végsebessége, és 0-100-ra 2-2,5 másodperc alatt gyorsul). A formula autó nagyon hasonló vezetési stílust igényel, mint a gokartom, így elég hamar otthonosan éreztem magam a Renault-ban.

Megkaptál-e minden segítséget a Mogul Csapattól?
- Meg, és ezt ezúton is szeretném megköszönni. A szerelő srácok mindent elkövettek azért, hogy minél komfortosabban érezzem magam az autóban, és minden úgy működjön, ahogyan én azt szeretném. Minden etap után megkérdezték, hogy hogyan viselkedett az autó, és az elmondásaimnak megfelelően állítottak mindent. A csapat vezetője Fekete László pedig igen hasznos tanácsokat adott az autó vezetésével kapcsolatban. A teszt során folyamatosan éreztem a segítő készséget részükről.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.