Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

Elkészültek a tervek a dombóvári Szigeterdő átépítésére
2017. Július 17. 17:00, hétfő | Helyi

Elkészültek a tervek a dombóvári Szigeterdő átépítésére

Egyöntetűen sikert aratott az Országos Tervtanács előtt a dombóvári Szigeterdő átépítésére készített terv, Török Péter Ybl-díjas tájépítész és Pete Balázs okleveles építészmérnök munkája.

Új gumiborítású futópálya épül a Szigeterdőben
2016. November 25. 12:00, péntek | Helyi

Új gumiborítású futópálya épül a Szigeterdőben

A Magyar Atlétikai Szövetség elnöke és Szabó Loránd polgármester a napokban írták alá azt a támogatási- és együttműködési szerződést, amellyel elkezdődhet a Szigeterdőben lévő futópálya kiépítése.

Fejlesztenék a dombóvári Szigeterdőt
2015. Április 01. 16:34, szerda | Helyi

Fejlesztenék a dombóvári Szigeterdőt

Nagyszabású tervet készítenek Dombóváron a Szigeterdő fejlesztésére, amelynek során áthelyeznék Horvay János Kossuth-szoborcsoportjának egyes tagjait és a védett terület növényzetét is megújítanák.

Vitáznak a dombóvári Kossuth-szoborcsoport sorsáról
2013. Április 27. 22:19, szombat | Helyi

Vitáznak a dombóvári Kossuth-szoborcsoport sorsáról

A dombóvári képviselő-testület Fidesz-frakciója szerint a város polgármestere akadályozni próbálja a budapesti Kossuth tér rekonstrukcióját a dombóvári Kossuth-szoborcsoporttal kapcsolatos kezdeményezésével.

2012. Március 17. 08:00, szombat | Helyi

Az első 48-as kormány tagjai és kőalakjaik elevenedtek meg

A március 15-i ünnepnapon nyitva tartott a 148 nap 1848-ból címet viselő tárlat a szigeterdei lakótoronyban. A látogatókat interjúalanyunk, Szabó Gábor egyetemi hallgató avatta be a Kossuth-szoborcsoport történetébe.

2012. Március 15. 23:50, csütörtök | Helyi

Ünnepi megemlékezés Kossuthnál, polgármesteri bejelentéssel

Az Illyés Gyula Gimnázium diákjainak műsorát követő beszédében helyi népszavazási kezdeményezést jelentett be Dombóvár polgármestere a szigeterdei Kossuth-szoborcsoport főalakjánál megtartott március 15-i megemlékezésen.

2011. November 06. 22:41, vasárnap | Helyi

Őrt álltak a Szigeterdőben a dombóváriak - képgalériával

Az önkormányzat döntése nyomán tartották meg a dombóvári kultúra napját november 6-án a Szigeterdőben. Ezzel is a Parlament előtt 84 éve ezen a napon felavatott Kossuth-szoborcsoport helyi jelentőségét hangsúlyozták ki.

2011. Október 03. 19:23, hétfő | Helyi

Szigeterdő: megéreznénk Szemere és társai hiányát

Egy országgyűlési határozat értelmében akár vissza is kerülhet a budapesti Kossuth térre Horvay János jelenleg Dombóváron álló Kossuth-szoborcsoportja. De vajon milyen lenne a Szigeterdő a szoboralakok nélkül?