Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Július 19. 15:49, csütörtök | Helyi
Forrás: Dombó Média

100 tanuló a József Attila Iskola német táborában

100 tanuló a József Attila Iskola német táborában

Német és magyar gyerekek nyüzsgésétől volt hangos július 9. és 13. között a Gunarasi Apartmanpark, ugyanis ott helyi, valamint Szakályból és Bad Mergentgeimből érkezett diákok közösen táboroztak.

Az újdombóvári József Attila Általános Iskolából 50, a Kapos-folyó menti község oktatási intézményéből 12, a Baden-Württemberg tartományban lévő fürdőváros Kopernikus Reáliskolájából pedig 38 tanuló vett részt az öt napos programon. A gyerekek pedagógusaik kíséretében Budapestre kirándultak, ahol a Budai Vár után az Országházat is megnézték. Jártak Balatonfűzfőn is, ott a nyári bobpályát próbálták ki, majd Siófokon a „magyar tenger” vízében mártóztak meg. A gunarasi strandon szintén fürödtek, valamint egy tájékozódási verseny során megismerkedtek az üdülőteleppel. A magyar gyerekek a német nyelvet gyakorolták az anyaországból érkezett társaikkal, együtt sokat játszottak, táncoltak, fociztak, kézműves foglalkozásokon vettek részt és kipróbálták a lángossütést is.
A német diákok a táborozást követően két napig az újdombóvári oktatási intézmény tanulóinak családi vendégszeretetét élvezték.
A József Attila Általános Iskola és a Bad Mergetheimben működő Kopernikus Reáliskola partneri kapcsolata több mint 25 éves múltra tekint vissza, ám ilyan nagy létszámú - 100 fős - közös táborozásra eddig nem volt példa. Ezt az tette lehetővé, hogy az újdombóvári oktatási intézmény 20 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program egyik pályázatán két évre a testvériskolai együttműködés erősítésére. A szakályiak elsősorban tapasztalat-szerzésre használták fel az öt napot, terveik között egy ehhez hasonló partnerkapcsolat kialakítása szerepel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.

2024. Április 22. 08:38, hétfő | Helyi

Hónap műtárgya - Fekete István Múzeum

Április hónap műtárgyának a török nyelven megjelent Vuk c. kötetet választotta a múzeum.