Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2018. Május 09. 09:45, szerda | Helyi
Forrás: Dombó Média

102 induló teljesítette a teljes távot

102 induló teljesítette a teljes távot

A Kovács Béla Emlék- és Teljesítménytúrát május 5-én huszonkettedszer rendezték meg a pécsi tv-torony és Dombóvár között.

A Gárdonyi Géza Általános Iskolában 1980-ban kezdett el földrajzot és testnevelést tanítani Kovács Béla, aki rövid idő alatt a tantestület meghatározó tagja lett. Diákjaival megismertette és megszeretette a természetet, gyakran kirándult velük az ország különböző tájain. Gyalogtúrákat is szervezett, melyek közül a misinatetői tv-torony és a lakóhelye közötti 42 kilométeres távot szerette a legjobban, annak útvonalát is ő tervezte meg.

Az 1994-ben 37 évesen elhunyt pedagógus tiszteletére oktatási intézménye majd két évtizeden át rendezte meg a Pécs és Dombóvár közötti teljesítménypróbát, volt amikor több százan vettek azon részt. A Kovács Béla Emléktúra a város egyik meghatározó sport és szabadidős rendezvényévé nőtte ki magát. Rövid szünetet követően 2014-ben a Dombóvári Hangulat Szabadidős Sportegyesület vette át a gyalogtúra szervezésének nem kis feladatát.

Idén immár ötödször az említett szervezet bonyolította le az embert próbáló megmérettetést. A 168 induló reggel a pécsi tv-torony tövében regisztrált, majd verőfényes időben nekivágott az útnak. A misinatetői sípálya után erdőkön, mezőkön, földesutakon és vízpartokon gyalogoltak a résztvevők. Akadtak olyanok, akik 12 kilométert tettek meg Sikondáig. Mások 18 kilométer után Mecsekpölöskén fejezték be a túrát. Néhányan a rajttól 31 kilométerre lévő Vásárosdombóig bírták a „kiképzést”. Százketten azonban kitartottak a célig, a dombóvári Gesztenye Sörözőig, ahova este fél nyolckor érkezett meg a 42 kilométert teljesítő utolsó vállalkozó.

Horváth Csaba főszervező elmondta, hogy jó túrát zártak, a létszám a tavalyit meghaladta, ám a középiskolai ballagásokkal való időütközés miatt valószínűleg sokan akadtak olyanok, akik ezúttal nem tudtak részt venni a szabadidős programon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.