Városlista
2019. április 24, szerda - György

Hírek

2019. Március 22. 07:00, péntek | Helyi
Forrás: Dombó Média

46,7 millió forintból újul meg a Tündérkert Bölcsőde épülete

46,7 millió forintból újul meg a Tündérkert Bölcsőde épülete

A kivitelezésről szóló vállalkozási szerződést március 19-én a Városházán írta alá Szabó Loránd polgármester a közbeszerzési eljáráson nyertes cég vezetőjével.

A képviselő-testület nemrégiben összesen 250 millió forint hitel felvételét szavazta meg olyan - a település fejlődése és az itt lakók komfortérzetének javítása érdekében szorgalmazott és a helyiek által fontosnak tartott - beruházások megvalósítására, melyekhez támogatást kérve különféle pályázatokat nyújtott be a dombóvári önkormányzat, de azokat „elkaszálta” a fideszes vezetésű Tolna Megyei Közgyűlés. Ezek közül az első a Tündérkert Bölcsőde rossz állapotban lévő épületének a felújítása.
A közbeszerzési eljáráson indult vállalkozások közül a kozármislenyi székhelyű RP-SC Holding Kft. nyerte el a munkát. A kivitelezésről szóló szerződést Szabó Loránd polgármester és Csáki Péter cégvezető látta el kézjegyével.
Az ingatlan külső falait szigeteléssel látják el a szakemberek, akik kicserélik a nyílászárókat, amiknek köszönhetően megszépül a homlokzat. A vizesblokkok modernizálására is sor kerül. Mindezek elvégzéséért összesen 46,7 millió forintot számlázhat a korlátolt felelősségű társaság.
- Ugyan fél évet kaptunk a kivitelezésre, de azt szeretnénk a lehető legrövidebb idő alatt befejezni úgy, hogy a munkálatok a bölcsőde működését és nyitva tartását nem akadályozzák - emelte ki Csáki Péter.
Szabó Loránd a szerződésaláírás kapcsán arról beszélt, hogy a gyermekintézmény csoportlétszáma az önkormányzat döntésének megfelelően 2018 elején ötről hatra emelkedett, így a befogadóképessége 72 főre nőtt. Ezzel az intézkedésével a képviselő-testület abban szerette volna segíteni a fiatal helyi családokat, hogy a dolgozni akaró anyukák a szülés után minél előbb vissza tudjanak térni a foglalkoztatójukhoz.
- A beruházásnak köszönhetően nemcsak komfortosabb, hanem a korábbiaknál olcsóbban lesz üzemeltethető a Tündérkert Bölcsőde - mondta a polgármester.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Április 24. 09:26, szerda | Helyi

Halmai Dániel ismét a válogatott keretben

A Dombóvári KKE tehetsége, Halmai Dániel ismét meghívást kapott az U15-ös válogatott keretébe, mely három napon át készült a Debrecenben április 17-20. között nyolc együttes részvételével megrendezett nemzetközi Cívis Kupára.

2019. Április 23. 13:16, kedd | Helyi

Versek és dalok a Költészet Napja alkalmából

Lukács Sándor önálló est és Kovács Nóri koncert szerepelt a Költészet Napja alkalmából szervezett műsorban.

2019. Április 23. 11:06, kedd | Helyi

Magyarország nyolc legjobb csapata között a Dombóvári Kosársuli U14-es csapata

Kecskeméten került sor a kosárlabda serdülőbajnokság országos főtáblájának ötödik fordulójára.

2019. Április 21. 12:29, vasárnap | Helyi

A húsvéti szokásokat idézték fel a gyerekek

Locsolkodtak, valamint népi játékokat, táncokat és énekeket is tanultak április 17-én azok a Zöld Liget Óvodába járó gyerekek, akik egy 40 részből álló zenei tehetségfejlesztő programon vettek részt az elmúlt hónapokban.