Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2018. Június 05. 11:53, kedd | PR

5 dolog, amit nem tudtál a szabadon álló kádakról 

5 dolog, amit nem tudtál a szabadon álló kádakról 

Ha már régóta az az álmod, hogy az új vagy felújítás előtt álló otthonod fürdőszobájában szabadon álló kádad lesz, akkor van pár dolog, amit érdemes tudni, mielőtt kiválasztod a neked tetsző darabot.

Kezdjük rögtön az legelején!

Milyen fürdőszobába való?

A szabadon álló kádak gyönyörűek és impozánsak, pont emiatt nem minden fürdőszobában tudnak érvényesülni. A méretükből adódóan szükségük van elegendő térre. Az a legideálisabb, ha a fürdőszoba legalább 20 m2 alapterületű. Ha a szoba közepére szeretnéd tenni a kádat, akkor bizony kell még hely körülötte, hogy kényelmesen mozoghass, ki-beszállhass.

Ha kisgyerekes vagy, gondolj arra, hogy egy beépített kádnál mennyi víz fröcskölődik szét fürdés közben, szabadon álló kádaknál ennek a mennyiségnek a sokszorosára lehet számítani, ezért is kell, hogy jól takarítható legyen a kád körüli terület.

Melyik illik hozzánk?

Tehát, ha kényelmesen elfér a fürdőszobába egy szabadon álló kád, többféle modell közül választhatsz. Lehet ovális, szögletes, talpazaton álló vagy lábas kád. Egy biztos, hogy a fürdőszoba lelke lesz, ezért sem mindegy, hogyan néz ki, passzolnia kell hozzád, a stílusodhoz: ergonomikus és praktikus kialakítású, finom ívelésű, vagy határozott és éles vonalvezetésű is lehet.



Választhatsz hozzá kiegészítőket is: például padlón álló csaptelepet, amely független a kádtól, így az elhelyezése is. Teheted középre vagy a kád valamelyik végébe.

Milyen az ideális fürdőkád?

Mégis mit kell tudnia egy fürdőkádnak? Ez attól függ, hogy mik a szokásaid. Egyszemélyes fürdőzésekre készülsz, vagy inkább kettesben merülnétek el? Ha az utóbbi, akkor fontos szempont, hogy a lefolyó a kád közepén legyen. Ám ennél is fontosabb, hogy ketten is kényelmesen elférjetek benne, de ezt a kritériumot gyakorlatilag minden szabadon álló kád kipipálja.

Miből készüljön és min álljon a kád?

A térkádak esetében válassz öntött akrilt! Azért jó megoldás az akril, mert olyan anyag, amely gyorsan átmelegszik a víztől és sokáig megtartja annak hőjét. Nem utolsó sorban könnyen tisztítható, nem változik a formája és puha tapintású. Higiéniai szempontból pedig fontos, hogy antibakteriális tulajdonságai is vannak.

A térkádak állhatnak lábon, talapzaton vagy padlón. A lábas kádakról általában a klasszikus, aranyozott darabok juthatnak először eszedbe, de már számtalan újfajta és modern változat is van a piacon. A talapzaton állók esetében maga a talapzat is a design része, ezért magassága és anyaga változó, mégis egyfajta trónná emeli a kádat. A padlón állóknál pedig csak magát a kádat látjuk, ez azt jelenti, hogy a tartólábak rejtve vannak. A takarítás tehát ezeknél mind egyszerűen megoldható.

Mi a különbség a térben álló és szabadon álló kád között?

Nagyon leegyszerűsítve azt mondhatjuk, hogy a szabadon álló kád teljesen körbejárható, a térbeli meg általában a fal mellé kerül. Tehát egyik sem beépített, inkább az a különbség, hogy attól függően, mennyire szeretnéd a kádat a fürdőszoba közepére helyezni, dönthetsz a két megoldás között.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.

2024. Február 26. 14:46, hétfő | PR

Benzinkutakat üzemeltetnek

A Jánosik és Társai Kft. nyerte el az egyik legnagyobb üzemanyag töltőhálózat állomásain lévő épületek, építmények, épületvillamossági- épületgépészeti berendezések működéséhez szükséges üzemeltetési feladatokat