Városlista
2018. november 21, szerda - Olivér

Hírek

2018. November 07. 16:06, szerda | Helyi
Forrás: Dombóvári Belvárosi Általános Iskola

56-os emlékműsor a Belvárosiban

56-os emlékműsor a Belvárosiban

Október 19-én iskolánk ünnepi megemlékezést tartott az 1956-os forradalom és szabadságharc 62. évfordulója alkalmából.

Nemcsak azért emlékezünk minden évben, hogy méltassuk azokat, akik kiálltak a hazáért, és megküzdöttek a szabadságért, hanem azért is, hogy ne merüljenek feledésbe a kommunista diktatúra bűnei és bűntettei.
Műsorunk középpontjában az a tizenkét nap áll, amely a szabadság erejével a diktatúrát egy működő többpárti demokráciára változtatta, melyet a szereplők színes forgataggal, a korabeli hatalmi jelvényeknek a szabadság jelképeire cserélésével jelenítettek meg. A forradalmat követő megtorlásról, a gyászról szóló versek mondanivalóját egy szemtanú által készített fotókból készített montázs tette teljessé. Iskolánk méltó ünnepléssel tisztelgett az 1956-os forradalom és szabadságharc előtt, azokra emlékezve, akik – akár életük árán is – példát mutattak hősiességből és emberségből Magyarországért.
A műsorban közreműködtek a 8.b, 8.c, 7.b és 6.b osztályok tanulói. Az ünnepi megemlékezést Smátroláné Renczes Edit és Marton Csilla szervezte. A koreográfiát Ockenfusz Enikő tanította be, a díszletet Dörnyei Szilárdné tervezte.

Marton Csilla

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2018. November 20. 15:28, kedd | Helyi

Dombóvári diákok a traffipax működésével ismerkedhettek

A kamera lencséjén át kaptak betekintést a dombóvári diákok a rendőrök munkájába.

2018. November 20. 08:35, kedd | Helyi

A szociális munkásokat ünnepelték

A Szociális Munka Napja alkalmából november 16-án a Tinódi Házban tartott közös rendezvényt az Egyesített Humán Szolgáltató Intézmény, az „Életet az Éveknek” Közhasznú Alapítvány és a Presidium Közhasznú Egyesület.

2018. November 19. 11:52, hétfő | Helyi

Nyílt napot tartott a kórház a diákoknak

A helyi Szent Lukács Kórház november 15-én másodszor tartott pályaválasztási nyílt napot, melyre a város három általános iskolájából és a bikali alapfokú oktatási intézményből összesen közel 100 nyolcadikos diák érkezett.

2018. November 19. 08:44, hétfő | Helyi

Görögországban teljesítette a maratont a dombóvári futó

Élete egyik nagy álmát váltotta valóra Boruzs Beáta azzal, hogy november 11-én rajthoz állt az „Athens Marathon. The Authentic” elnevezésű futóversenyen.