Városlista
2019. március 23, szombat - Emőke, Botond, Ottó, Kartal

Hírek

2018. November 07. 16:06, szerda | Helyi
Forrás: Dombóvári Belvárosi Általános Iskola

56-os emlékműsor a Belvárosiban

56-os emlékműsor a Belvárosiban

Október 19-én iskolánk ünnepi megemlékezést tartott az 1956-os forradalom és szabadságharc 62. évfordulója alkalmából.

Nemcsak azért emlékezünk minden évben, hogy méltassuk azokat, akik kiálltak a hazáért, és megküzdöttek a szabadságért, hanem azért is, hogy ne merüljenek feledésbe a kommunista diktatúra bűnei és bűntettei.
Műsorunk középpontjában az a tizenkét nap áll, amely a szabadság erejével a diktatúrát egy működő többpárti demokráciára változtatta, melyet a szereplők színes forgataggal, a korabeli hatalmi jelvényeknek a szabadság jelképeire cserélésével jelenítettek meg. A forradalmat követő megtorlásról, a gyászról szóló versek mondanivalóját egy szemtanú által készített fotókból készített montázs tette teljessé. Iskolánk méltó ünnepléssel tisztelgett az 1956-os forradalom és szabadságharc előtt, azokra emlékezve, akik – akár életük árán is – példát mutattak hősiességből és emberségből Magyarországért.
A műsorban közreműködtek a 8.b, 8.c, 7.b és 6.b osztályok tanulói. Az ünnepi megemlékezést Smátroláné Renczes Edit és Marton Csilla szervezte. A koreográfiát Ockenfusz Enikő tanította be, a díszletet Dörnyei Szilárdné tervezte.

Marton Csilla

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2019. Március 22. 10:48, péntek | Helyi

Kigyulladt egy 50 m2 alapterületű garázs tetőszerkezete Dombóváron

A tűzhöz a dombóvári hivatásos tűzoltók két gépjárműfecskendővel és a vízszállítóval vonultak,

2019. Március 22. 07:00, péntek | Helyi

46,7 millió forintból újul meg a Tündérkert Bölcsőde épülete

A kivitelezésről szóló vállalkozási szerződést március 19-én a Városházán írta alá Szabó Loránd polgármester a közbeszerzési eljáráson nyertes cég vezetőjével.

2019. Március 21. 13:00, csütörtök | Helyi

A Belvárosi Általános Iskola is csatlakozott idén a Bach Mindenkinek Fesztiválhoz.

Március 18-án a Tinódi Ház színháztermében az oktatási intézmény egykori és mai muzsikusnövendékei, tanárai, valamint a Kapos Kórus adott gálakoncertet