Városlista
2018. október 18, csütörtök - Lukács

Hírek

2018. Október 09. 13:58, kedd | Helyi
Forrás: Dombó Média

69 facsemetét ültettek a szülők

69 facsemetét ültettek a szülők

Korábban tizenegyszer minden év áprilisában a Város Hete-rendezvénysorozat keretében ültettek emlékfákat a Kis Polgárok Parkjában újszülött gyermeküknek a dombóvári apukák és anyukák, idén azonban ősszel került erre sor.

A település „zöld tüdejének” számító Kis-Konda-patak mentén lévő területre eddig többszáz facsemetét ültettek el a szülők, ezért új helyszínt - a Róka-völgyet - kellett kijelölni és előkészíteni a fásításra. Oda gyűltek össze október 4-én azok a Dombóváron lakó anyukák és apukák, akiknek az elmúlt másfél évben babájuk született.

- A fák ültetési idejének módosítását a klímaváltozás indokolta - emelte ki Szabó Loránd. - Az elmúlt években nyaranta a kevés eső és a hosszan tartó kánikula miatt nagy volt a szárazság, hiába öntöztettük a korábbiaknál gyakrabban a csemetéket, azok egy része mégis kipusztult. Az őszi ültetéstől azt reméljük, hogy az eddiginél több fa hajt majd ki tavasszal.
Ezúttal 69 olyan facsemete került a földbe, amit a korábbiakhoz hasonlóan az önkormányzat bocsátott rendelkezésre az az igénylők számára. Míg a szülők a lapátokkal és a gereblyékkel szorgoskodtak, majd az okleveleket vették át, addig a velük tartó gyerekeket lufihajtogató bohóc szórakoztatta és kézműves foglalkozásokon is részt vehettek. Az érdeklődők védőnőktől kaphattak csecsemőnevelési tanácsokat, valamint két bébiételgyártó cég - a Hipp és a Kecskeméti Konzervgyár - termékbemutatóját is megtekinthették.
A Kis Polgárok Parkjába egy térképes tábla is felállításra került, mely a 2007 és 2017 között ültetett fák tulajdonosainak nevét tartalmazza. Annak papíralapú változata a Tinódi Ház portájáról ingyenesen elvihető.

Ezek érdekelhetnek még

2018. Október 18. 13:52, csütörtök | Helyi

Környezetvédelem és iskolaválasztás volt a téma az óvodai workshopokon

A Zöld Liget Óvodában a fenntartható fejlődés témakörében a környezetvédelmet helyezték a foglalkozás középpontjába. A Százszorszép Óvodában a nagycsoportos gyerekek szüleinek rendeztek továbbtanulási-iskolaválasztási fórumot.

2018. Október 18. 08:20, csütörtök | Helyi

A kulturált borfogyasztást népszerűsítették

A tavalyinál egy hónappal korábban - október 12-én - tartották az idei Családi Borünnepet.

2018. Október 17. 09:41, szerda | Helyi

Sikeres volt a 27. Újdombóvári Őszi Fesztivál

A József Attila Általános Iskola nevelőközössége 27 évvel ezelőtt rendezte meg az oktatási intézmény diákjainak első szüreti felvonulását,

2018. Október 17. 08:34, szerda | Helyi

Dombóvári óvodába vitt ajándékot a motoros klub

A motorozás hazai szerelmesei 1999-ben alapították meg a BMW Motoros Túraklub Magyarországot, melynek tagjai idei zárótúrájuk alkalmából október 12-én Dombóvárra érkeztek.