Városlista
2018. december 14, péntek - Szilárda

Hírek

2018. Október 09. 13:58, kedd | Helyi
Forrás: Dombó Média

69 facsemetét ültettek a szülők

69 facsemetét ültettek a szülők

Korábban tizenegyszer minden év áprilisában a Város Hete-rendezvénysorozat keretében ültettek emlékfákat a Kis Polgárok Parkjában újszülött gyermeküknek a dombóvári apukák és anyukák, idén azonban ősszel került erre sor.

A település „zöld tüdejének” számító Kis-Konda-patak mentén lévő területre eddig többszáz facsemetét ültettek el a szülők, ezért új helyszínt - a Róka-völgyet - kellett kijelölni és előkészíteni a fásításra. Oda gyűltek össze október 4-én azok a Dombóváron lakó anyukák és apukák, akiknek az elmúlt másfél évben babájuk született.

- A fák ültetési idejének módosítását a klímaváltozás indokolta - emelte ki Szabó Loránd. - Az elmúlt években nyaranta a kevés eső és a hosszan tartó kánikula miatt nagy volt a szárazság, hiába öntöztettük a korábbiaknál gyakrabban a csemetéket, azok egy része mégis kipusztult. Az őszi ültetéstől azt reméljük, hogy az eddiginél több fa hajt majd ki tavasszal.
Ezúttal 69 olyan facsemete került a földbe, amit a korábbiakhoz hasonlóan az önkormányzat bocsátott rendelkezésre az az igénylők számára. Míg a szülők a lapátokkal és a gereblyékkel szorgoskodtak, majd az okleveleket vették át, addig a velük tartó gyerekeket lufihajtogató bohóc szórakoztatta és kézműves foglalkozásokon is részt vehettek. Az érdeklődők védőnőktől kaphattak csecsemőnevelési tanácsokat, valamint két bébiételgyártó cég - a Hipp és a Kecskeméti Konzervgyár - termékbemutatóját is megtekinthették.
A Kis Polgárok Parkjába egy térképes tábla is felállításra került, mely a 2007 és 2017 között ültetett fák tulajdonosainak nevét tartalmazza. Annak papíralapú változata a Tinódi Ház portájáról ingyenesen elvihető.

Ezek érdekelhetnek még

2018. December 14. 11:08, péntek | Helyi

Kultúrájukból adtak ízelítőt a nemzetiségek

Ismét közösen rendezték meg az Apáczai Csere János Szakgimnázium és Szakközépiskola dísztermében a nemzetiségi önkormányzatok és civil szervezetek Adventi Gálaműsorukat a Kisebbségek Napja alkalmából.

2018. December 13. 18:27, csütörtök | Helyi

A „Szucsáva” Dalkör a fináléban is színpadra léphet

A Hontravel Kft. által hagyományőrző csoportok és szólisták számára nyolcadszor meghirdetett „Népek tánca-népek zenéje” című verseny középdöntőjét Hódmezőváráshelyen rendezték meg, ahol dombóvári fellépők is voltak.

2018. December 13. 12:00, csütörtök | Helyi

Díjakat kaptak a Dombóvári Judo Klub sportolói

A Tolna Megyei Diáksport Tanács a 2017/2018-évi országos diákolimpiákon 1-3. helyezést elért sportolók nagyszerű teljesítményét ünnepélyes keretek között ismerte el 2018. december 11-én a Garay János Gimnázium Dísztermében.

2018. December 13. 08:15, csütörtök | Helyi

„Tanár úr kérem” bemutató Dombóváron

A Szekszárdi Szakképzési Centrum Esterházy Miklós Szakképző Iskolájának és a Szent Orsolya Iskolaközpontnak az összefogásával állították színpadra Karinthy Frigyes karcolatfüzérét,