Városlista
2019. május 24, péntek - Eszter

Hírek

2018. Október 09. 13:58, kedd | Helyi
Forrás: Dombó Média

69 facsemetét ültettek a szülők

69 facsemetét ültettek a szülők

Korábban tizenegyszer minden év áprilisában a Város Hete-rendezvénysorozat keretében ültettek emlékfákat a Kis Polgárok Parkjában újszülött gyermeküknek a dombóvári apukák és anyukák, idén azonban ősszel került erre sor.

A település „zöld tüdejének” számító Kis-Konda-patak mentén lévő területre eddig többszáz facsemetét ültettek el a szülők, ezért új helyszínt - a Róka-völgyet - kellett kijelölni és előkészíteni a fásításra. Oda gyűltek össze október 4-én azok a Dombóváron lakó anyukák és apukák, akiknek az elmúlt másfél évben babájuk született.

- A fák ültetési idejének módosítását a klímaváltozás indokolta - emelte ki Szabó Loránd. - Az elmúlt években nyaranta a kevés eső és a hosszan tartó kánikula miatt nagy volt a szárazság, hiába öntöztettük a korábbiaknál gyakrabban a csemetéket, azok egy része mégis kipusztult. Az őszi ültetéstől azt reméljük, hogy az eddiginél több fa hajt majd ki tavasszal.
Ezúttal 69 olyan facsemete került a földbe, amit a korábbiakhoz hasonlóan az önkormányzat bocsátott rendelkezésre az az igénylők számára. Míg a szülők a lapátokkal és a gereblyékkel szorgoskodtak, majd az okleveleket vették át, addig a velük tartó gyerekeket lufihajtogató bohóc szórakoztatta és kézműves foglalkozásokon is részt vehettek. Az érdeklődők védőnőktől kaphattak csecsemőnevelési tanácsokat, valamint két bébiételgyártó cég - a Hipp és a Kecskeméti Konzervgyár - termékbemutatóját is megtekinthették.
A Kis Polgárok Parkjába egy térképes tábla is felállításra került, mely a 2007 és 2017 között ültetett fák tulajdonosainak nevét tartalmazza. Annak papíralapú változata a Tinódi Ház portájáról ingyenesen elvihető.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Május 24. 08:29, péntek | Helyi

Belvárosisok a Medve Szabadtéri Matekversenyen

Ebben az évben 20. alkalommal rendezték meg a Medve Szabadtéri Matekversenyt, negyedszer a pécsi Zsolnay Kulturális Negyedben.

2019. Május 23. 14:34, csütörtök | Helyi

Virágládák és paprikapalánták ajándékba

Dombóvár németországi testvérvárosába utazott május 17-én az az önkormányzati delegáció, melynek Szabó Loránd polgármester, Berta János képviselő és dr. Szabó Péter jegyző volt a tagja.

2019. Május 23. 09:03, csütörtök | Helyi

Ajándékokkal tért haza a fővárosból a dombóvári csapat

Az Országos Rendőr-főkapitányság idén is meghirdette a „Házhoz megyünk” elnevezésű országos vagyonvédelmi vetélkedő-sorozatát, melynek döntőjét május 17-én Budapesten bonyolították le egy dombóvári és további 19 csapat részv

2019. Május 22. 10:58, szerda | Helyi

„Ki a mester két keréken?”

Április 25-én Bölcskén rendezték meg a „Ki a mester két keréken?” kerékpáros közlekedésbiztonsági verseny megyei döntőjét, ahol a „belvárosis” diákok elméleti és gyakorlati tudásukból adtak számot.