Városlista
2019. február 17, vasárnap - Donát

Hírek

2018. Október 09. 13:58, kedd | Helyi
Forrás: Dombó Média

69 facsemetét ültettek a szülők

69 facsemetét ültettek a szülők

Korábban tizenegyszer minden év áprilisában a Város Hete-rendezvénysorozat keretében ültettek emlékfákat a Kis Polgárok Parkjában újszülött gyermeküknek a dombóvári apukák és anyukák, idén azonban ősszel került erre sor.

A település „zöld tüdejének” számító Kis-Konda-patak mentén lévő területre eddig többszáz facsemetét ültettek el a szülők, ezért új helyszínt - a Róka-völgyet - kellett kijelölni és előkészíteni a fásításra. Oda gyűltek össze október 4-én azok a Dombóváron lakó anyukák és apukák, akiknek az elmúlt másfél évben babájuk született.

- A fák ültetési idejének módosítását a klímaváltozás indokolta - emelte ki Szabó Loránd. - Az elmúlt években nyaranta a kevés eső és a hosszan tartó kánikula miatt nagy volt a szárazság, hiába öntöztettük a korábbiaknál gyakrabban a csemetéket, azok egy része mégis kipusztult. Az őszi ültetéstől azt reméljük, hogy az eddiginél több fa hajt majd ki tavasszal.
Ezúttal 69 olyan facsemete került a földbe, amit a korábbiakhoz hasonlóan az önkormányzat bocsátott rendelkezésre az az igénylők számára. Míg a szülők a lapátokkal és a gereblyékkel szorgoskodtak, majd az okleveleket vették át, addig a velük tartó gyerekeket lufihajtogató bohóc szórakoztatta és kézműves foglalkozásokon is részt vehettek. Az érdeklődők védőnőktől kaphattak csecsemőnevelési tanácsokat, valamint két bébiételgyártó cég - a Hipp és a Kecskeméti Konzervgyár - termékbemutatóját is megtekinthették.
A Kis Polgárok Parkjába egy térképes tábla is felállításra került, mely a 2007 és 2017 között ültetett fák tulajdonosainak nevét tartalmazza. Annak papíralapú változata a Tinódi Ház portájáról ingyenesen elvihető.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Február 16. 17:38, szombat | Helyi

Pakson győztek a dombóvári kosarasok

A regionális U18-as fiú bajnokság 11. fordulójában február 13-án a Paksi ASE együttesénél vendégeskedett a Dombóvári KKE csapata.

2019. Február 15. 13:15, péntek | Helyi

Dombóvári győztes az országos klarinétversenyen

A Budapesten február 8. és 10. között megrendezett XIV. Országos Klarinétverseny 1. korcsoportjában kitűnő eredményt ért el egy dombóvári diáklány.

2019. Február 14. 16:28, csütörtök | Helyi

Mi a boldog, hosszan tartó házasság titka?

Az érzelmi egészség és a tudatosság fontos mérföldkövei a boldog, hosszan tartó házasságnak.

2019. Február 14. 11:57, csütörtök | Helyi

Kaviár és lencse - a Pesti Művész Színház vígjátéka Dombóváron

2 részes vígjáték Dombóváron a Pesti Művész Színház előadásában