Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2014. Március 06. 08:50, csütörtök | Helyi
Forrás: Tóth Erzsébet

A '70-es évek világa a szekcsői iskolai farsangon

A '70-es évek világa a szekcsői iskolai farsangon

Február 28-án délután rendezte farsangi délutánját a Kaposszekcsői Általános Iskola.

Mint minden évben, idén is a 8. osztály gondoskodott a műsorról, a büféről, a terem díszítéséért, vagyis vállalt felelősséget minden bállal kapcsolatos teendőért.

Tillmann Ferenc osztályfőnök irányításával a nyolcadikosok már hetek óta keményen gyakoroltak, próbáltak, hogy színvonalas műsorral kápráztathassák el közönségüket.

Ebben az évben minden produkciót a '70-es évek világához kapcsoltak. A táncok, zenék mind-mind a DISCO világát idézték fel. A "Három nővér" paródia viszont az akkor dívó orosz nyelvtanulásra emlékeztette a megjelent felnőtteket. A műsor után a 7. osztályosok feltűzték idősebb társaik gallérjára a szalagot, melyet az iskolától való búcsúzás első állomásának is tekinthetünk.

Műsor után a jelmezesek bemutatkozására került sor. Két osztály csoportosan, a többiek egyedül vagy barátnővel, testvérrel párosan léptek a színpadra. Az ötödikesek "Gomba manók" lettek, amivel aztán elhozták az előkelő 1. helyezést, a 7. osztályosok pedig "Asszonykórus és a rapperek"-ként szerepeltek. De találkozhattunk, tündérekkel, kalózokkal, űrhajóssal, de szembe jött egy karácsonyfa, az öreg nyúl vagy éppen az ősemberek is. Az első helyezést a "Lego ember" (Pfeiffer Bence 2. o) nyerte el.

Jelmezverseny után vidám táncba kezdett a társaság. Fogyott a büfében az enni-innivaló, melyekről a 8-os szülők gondoskodtak.

Nagy izgalom várta a tombola sorsolást. Nagyon sok felajánlás érkezett, hosszú ideig tartott, míg minden nyeremény gazdára talált.

A délután és este folyamán minden résztvevő, szülő és vendég nagyon jól érezte magát, vidáman szórakozott. A nyolcadikosok pedig befordultak a ballagás, továbbtanulás, pályaválasztás célegyenesébe.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.