Városlista
2019. március 21, csütörtök - Benedek, Bence, Miklós

Hírek

2018. Június 11. 08:42, hétfő | Helyi
Forrás: Dombó Média

A Baba-Mama Klub is a közösségteremtés és -építés helyszíne

A Baba-Mama Klub is a közösségteremtés és -építés helyszíne

Egy helybeli védőnő heti rendszerességgel a bibliotékát felkereső szülőket a csecsemők és a kisgyerekek táplálkozásával, öltözködésével, viselkedésével, illetve egészségével kapcsolatban látja el tanácsokkal.

A dombóvári a szakcsi és a lápafői önkormányzattal közösen nyert az Európai Unió két olyan pályázatán 250-250 millió forint vissza nem térítendő támogatást, melyet elsősorban közösségteremtő és -építő szakmai programok megvalósítására lehet felhasználni. Ezek egyike az a Baba-Mama Klub, aminek a helyszíne Földi István Könyvtár.

Egy helybeli védőnő heti rendszerességgel a bibliotékát felkereső szülőket a csecsemők és a kisgyerekek táplálkozásával, öltözködésével, viselkedésével, illetve egészségével kapcsolatban látja el tanácsokkal. A foglalkozások a csöppségek szocializálódását is elősegítik, ugyanis azokon közösen játszanak és közben beszélgetnek.
Hartung Vilmosné egy olyan tanfolyamot is indított, ahol a kismamák el tudják sajátítani a babák masszázsának alap- és mesterfogásait, valamint az érintés fontosságáról, illetve a gyerekek értelmi-, érzelmi-, beszéd- és mozgásfejlődőséről is tanulhatnak.
A lelkes szakember augusztustól az anyatejes táplálás fontosságáról fog több ismeretterjesztő előadás tartani.
Szabó Loránd polgármester örül az ilyen és ehhez hasonló projekteknek, hiszen a város önkormányzatának egyik legfontosabb célja az, hogy helyben tartsa, vagy más településekről ide vonzza a fiatal családokat. Ezeknek a terveknek a megvalósításához nagyban hozzájárulhatnak a közösségteremtő és -építő programok.

Címkék: Baba-Mama Klub

Ezek érdekelhetnek még

2019. Március 21. 13:00, csütörtök | Helyi

A Belvárosi Általános Iskola is csatlakozott idén a Bach Mindenkinek Fesztiválhoz.

Március 18-án a Tinódi Ház színháztermében az oktatási intézmény egykori és mai muzsikusnövendékei, tanárai, valamint a Kapos Kórus adott gálakoncertet

2019. Március 21. 08:19, csütörtök | Helyi

Leégett egy családi ház Lápafőn

Kigyulladt egy családi ház tetőszerkezete szerdán hajnalban Lápafőn.

2019. Március 20. 13:18, szerda | Helyi

Ovisként is biztonságban

A Dombóvári Rendőrkapitányság és a Dombó-Csipsz Egyesület közös - a kicsik közlekedésbiztonságra nevelő - programjának soron következő állomását Kaposszekcsőn tartották.