Városlista
2018. június 24, vasárnap - Iván

Hírek

2018. Június 11. 08:42, hétfő | Helyi
Forrás: Dombó Média

A Baba-Mama Klub is a közösségteremtés és -építés helyszíne

A Baba-Mama Klub is a közösségteremtés és -építés helyszíne

Egy helybeli védőnő heti rendszerességgel a bibliotékát felkereső szülőket a csecsemők és a kisgyerekek táplálkozásával, öltözködésével, viselkedésével, illetve egészségével kapcsolatban látja el tanácsokkal.

A dombóvári a szakcsi és a lápafői önkormányzattal közösen nyert az Európai Unió két olyan pályázatán 250-250 millió forint vissza nem térítendő támogatást, melyet elsősorban közösségteremtő és -építő szakmai programok megvalósítására lehet felhasználni. Ezek egyike az a Baba-Mama Klub, aminek a helyszíne Földi István Könyvtár.

Egy helybeli védőnő heti rendszerességgel a bibliotékát felkereső szülőket a csecsemők és a kisgyerekek táplálkozásával, öltözködésével, viselkedésével, illetve egészségével kapcsolatban látja el tanácsokkal. A foglalkozások a csöppségek szocializálódását is elősegítik, ugyanis azokon közösen játszanak és közben beszélgetnek.
Hartung Vilmosné egy olyan tanfolyamot is indított, ahol a kismamák el tudják sajátítani a babák masszázsának alap- és mesterfogásait, valamint az érintés fontosságáról, illetve a gyerekek értelmi-, érzelmi-, beszéd- és mozgásfejlődőséről is tanulhatnak.
A lelkes szakember augusztustól az anyatejes táplálás fontosságáról fog több ismeretterjesztő előadás tartani.
Szabó Loránd polgármester örül az ilyen és ehhez hasonló projekteknek, hiszen a város önkormányzatának egyik legfontosabb célja az, hogy helyben tartsa, vagy más településekről ide vonzza a fiatal családokat. Ezeknek a terveknek a megvalósításához nagyban hozzájárulhatnak a közösségteremtő és -építő programok.

Címkék: Baba-Mama Klub

Ezek érdekelhetnek még

2018. Június 23. 14:51, szombat | Helyi

Felújított orvosi rendelőt adtak át Kaposszekcsőn

Felújított orvosi rendelőt és védőnői szolgálati helyiséget adtak át szombaton Kaposszekcsőn. Az épületet a Terület-és Településfejlesztési Operatív Program 59 millió forintos támogatásával korszerűsítették.

2018. Június 22. 10:14, péntek | Helyi

Segíti a dombóvári diákok német nyelvtanulását a cserediák-program

A Szent Orsolya Iskolaközpont a németországi Rudersdorf Oktatási Centrumával négy éve ápol partneri kapcsolatot. Nemrégiben 14 diák és 2 pedagógus érkezett egy hetes vendégségbe Magyarországra.

2018. Június 22. 10:09, péntek | Helyi

Buli után elaludt a vonaton, a kalauzok bánták az utazását

Vasúti jegyellenőr bántalmazása miatt vádat emeltek egy dombóvári férfi ellen - tájékoztatta a Somogy Megyei Főügyészség kedden az MTI-t.

2018. Június 21. 13:25, csütörtök | Helyi

Előadások a világnap alkalmából

Gyerekeknek és felnőtteknek is szerveztek programokat a dombóvári rendőrök.