Városlista
2018. december 14, péntek - Szilárda

Hírek

2018. Június 11. 08:42, hétfő | Helyi
Forrás: Dombó Média

A Baba-Mama Klub is a közösségteremtés és -építés helyszíne

A Baba-Mama Klub is a közösségteremtés és -építés helyszíne

Egy helybeli védőnő heti rendszerességgel a bibliotékát felkereső szülőket a csecsemők és a kisgyerekek táplálkozásával, öltözködésével, viselkedésével, illetve egészségével kapcsolatban látja el tanácsokkal.

A dombóvári a szakcsi és a lápafői önkormányzattal közösen nyert az Európai Unió két olyan pályázatán 250-250 millió forint vissza nem térítendő támogatást, melyet elsősorban közösségteremtő és -építő szakmai programok megvalósítására lehet felhasználni. Ezek egyike az a Baba-Mama Klub, aminek a helyszíne Földi István Könyvtár.

Egy helybeli védőnő heti rendszerességgel a bibliotékát felkereső szülőket a csecsemők és a kisgyerekek táplálkozásával, öltözködésével, viselkedésével, illetve egészségével kapcsolatban látja el tanácsokkal. A foglalkozások a csöppségek szocializálódását is elősegítik, ugyanis azokon közösen játszanak és közben beszélgetnek.
Hartung Vilmosné egy olyan tanfolyamot is indított, ahol a kismamák el tudják sajátítani a babák masszázsának alap- és mesterfogásait, valamint az érintés fontosságáról, illetve a gyerekek értelmi-, érzelmi-, beszéd- és mozgásfejlődőséről is tanulhatnak.
A lelkes szakember augusztustól az anyatejes táplálás fontosságáról fog több ismeretterjesztő előadás tartani.
Szabó Loránd polgármester örül az ilyen és ehhez hasonló projekteknek, hiszen a város önkormányzatának egyik legfontosabb célja az, hogy helyben tartsa, vagy más településekről ide vonzza a fiatal családokat. Ezeknek a terveknek a megvalósításához nagyban hozzájárulhatnak a közösségteremtő és -építő programok.

Címkék: Baba-Mama Klub

Ezek érdekelhetnek még

2018. December 13. 18:27, csütörtök | Helyi

A „Szucsáva” Dalkör a fináléban is színpadra léphet

A Hontravel Kft. által hagyományőrző csoportok és szólisták számára nyolcadszor meghirdetett „Népek tánca-népek zenéje” című verseny középdöntőjét Hódmezőváráshelyen rendezték meg, ahol dombóvári fellépők is voltak.

2018. December 13. 12:00, csütörtök | Helyi

Díjakat kaptak a Dombóvári Judo Klub sportolói

A Tolna Megyei Diáksport Tanács a 2017/2018-évi országos diákolimpiákon 1-3. helyezést elért sportolók nagyszerű teljesítményét ünnepélyes keretek között ismerte el 2018. december 11-én a Garay János Gimnázium Dísztermében.

2018. December 13. 08:15, csütörtök | Helyi

„Tanár úr kérem” bemutató Dombóváron

A Szekszárdi Szakképzési Centrum Esterházy Miklós Szakképző Iskolájának és a Szent Orsolya Iskolaközpontnak az összefogásával állították színpadra Karinthy Frigyes karcolatfüzérét,

2018. December 12. 08:20, szerda | Helyi

Két esetben mentettek életet a dombóvári tűzoltók vasárnap

Két tűzeset is történt vasárnap Dombóváron, mindegyiknél életet mentettek a tűzoltók.