Városlista
2018. szeptember 25, kedd - Eufrozina

Hírek

2018. Június 11. 08:42, hétfő | Helyi
Forrás: Dombó Média

A Baba-Mama Klub is a közösségteremtés és -építés helyszíne

A Baba-Mama Klub is a közösségteremtés és -építés helyszíne

Egy helybeli védőnő heti rendszerességgel a bibliotékát felkereső szülőket a csecsemők és a kisgyerekek táplálkozásával, öltözködésével, viselkedésével, illetve egészségével kapcsolatban látja el tanácsokkal.

A dombóvári a szakcsi és a lápafői önkormányzattal közösen nyert az Európai Unió két olyan pályázatán 250-250 millió forint vissza nem térítendő támogatást, melyet elsősorban közösségteremtő és -építő szakmai programok megvalósítására lehet felhasználni. Ezek egyike az a Baba-Mama Klub, aminek a helyszíne Földi István Könyvtár.

Egy helybeli védőnő heti rendszerességgel a bibliotékát felkereső szülőket a csecsemők és a kisgyerekek táplálkozásával, öltözködésével, viselkedésével, illetve egészségével kapcsolatban látja el tanácsokkal. A foglalkozások a csöppségek szocializálódását is elősegítik, ugyanis azokon közösen játszanak és közben beszélgetnek.
Hartung Vilmosné egy olyan tanfolyamot is indított, ahol a kismamák el tudják sajátítani a babák masszázsának alap- és mesterfogásait, valamint az érintés fontosságáról, illetve a gyerekek értelmi-, érzelmi-, beszéd- és mozgásfejlődőséről is tanulhatnak.
A lelkes szakember augusztustól az anyatejes táplálás fontosságáról fog több ismeretterjesztő előadás tartani.
Szabó Loránd polgármester örül az ilyen és ehhez hasonló projekteknek, hiszen a város önkormányzatának egyik legfontosabb célja az, hogy helyben tartsa, vagy más településekről ide vonzza a fiatal családokat. Ezeknek a terveknek a megvalósításához nagyban hozzájárulhatnak a közösségteremtő és -építő programok.

Címkék: Baba-Mama Klub

Ezek érdekelhetnek még

2018. Szeptember 25. 16:00, kedd | Helyi

Dombóvári sportoló is indul a Nyári Ifjúsági Olimpián

A budapesti MOM Kulturális Központban tettek esküt az argentínai Buenos Airesben október 6. és 18. között megrendezésre kerülő III. Nyári Ifjúsági Olimpián induló sportolók, köztük a dombóvári Farkas Bence is.

2018. Szeptember 25. 13:31, kedd | Helyi

Dombóvári testépítő nemzetközi sikere

Gasparics Zoltán elsöprő győzelmet aratott Romániában.

2018. Szeptember 24. 08:23, hétfő | Helyi

Pokoli torony, macimentés és létra-séta a kurdiak versenyén

Tizennegyedik alkalommal rendezték meg Kurdon a Tűzkakas Diáktűzoltó versenyt pénteken.

2018. Szeptember 22. 09:00, szombat | Helyi

Többfunkciós sportpályát avattak az újdombóvári oviban

Az újdombóvári Százszorszép Óvodában szeptember 19-én adták át a 6x12 méteres játékterű multifunkcionális - azaz több sportág űzésére alkalmas - pályát.