Városlista
2019. május 25, szombat - Orbán

Hírek

2019. Március 15. 13:00, péntek | Helyi
Forrás: Dombóvári Belvárosi Általános Iskola

A Belvárosiban a gyerekek hisznek még a költészet szívmelengető erejében

A Belvárosiban a gyerekek hisznek még a költészet szívmelengető erejében

2019. február 28-án rendezték meg a Dombóvári Belvárosi Általános Iskolában a szavalóversenyt.

A diákok bebizonyították azt, hogy olvasnak még verseket, és hisznek a költészet szívmelengető erejében.
A kicsik és nagyok is egyaránt elkápráztatták a zsűri tagjait, felkészülten érkeztek a versenyre, értették az általuk kiválasztott vers üzenetét, szépen artikuláltak, hangsúlyoztak.
Az 1-2. évfolyamosok közül Kovács Anna (2.a) megnyerte a versenyt, 2. lett Horváth Gergő (2.b), 3. helyen Szalai Luca (1.b) végzett. A 3-4. osztályosok közül a legszebben Müller Gréta (4.d) szavalt, 2. lett Horváth Vivien (3.c), 3.-ként Szigeti Alexandra (4.b) végzett.

A felsőben a közönség hallhatott Arany-balladát, történetet a csokoládé iránti szeretetről, és az anyanyelv iránt tiszteletről is szavalt egy diák. Az 5-6. osztályosok kategóriájában a második helyen Horváth Benjamin (5.c) végzett, míg az aranyérmet Majoros Léna (5.b) kapta.
A nagyok között a dobogó harmadik fokára Keszthelyi Kira (7.a) lépett, a második helyet Szabó Zalán (8.a) kapta. Az első helyen Hetesi Diána (8.c) végzett, aki ámulatba ejtette a zsűritagokat Karinthy Frigyes Előszó című költeményével.

A tanulók megmérettethetik magukat 2019. március 14-én is, az immár hagyományosan minden évben megrendezésre kerülő szavalóversenyen Dalmandon.

Maltasics Erika

Ezek érdekelhetnek még

2019. Május 24. 08:29, péntek | Helyi

Belvárosisok a Medve Szabadtéri Matekversenyen

Ebben az évben 20. alkalommal rendezték meg a Medve Szabadtéri Matekversenyt, negyedszer a pécsi Zsolnay Kulturális Negyedben.

2019. Május 23. 14:34, csütörtök | Helyi

Virágládák és paprikapalánták ajándékba

Dombóvár németországi testvérvárosába utazott május 17-én az az önkormányzati delegáció, melynek Szabó Loránd polgármester, Berta János képviselő és dr. Szabó Péter jegyző volt a tagja.

2019. Május 23. 09:03, csütörtök | Helyi

Ajándékokkal tért haza a fővárosból a dombóvári csapat

Az Országos Rendőr-főkapitányság idén is meghirdette a „Házhoz megyünk” elnevezésű országos vagyonvédelmi vetélkedő-sorozatát, melynek döntőjét május 17-én Budapesten bonyolították le egy dombóvári és további 19 csapat részv

2019. Május 22. 10:58, szerda | Helyi

„Ki a mester két keréken?”

Április 25-én Bölcskén rendezték meg a „Ki a mester két keréken?” kerékpáros közlekedésbiztonsági verseny megyei döntőjét, ahol a „belvárosis” diákok elméleti és gyakorlati tudásukból adtak számot.