Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2014. Május 26. 08:35, hétfő | Helyi
Forrás: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, fotó: facebook

A délutáni vihar sok munkát adott a dombóvári és a tamási tűzoltóknak

A délutáni vihar sok munkát adott a dombóvári és a tamási tűzoltóknak

Dombóváron a Tüske tó vize átlépte a tó töltését és elöntötte a környező horgásztanyákat.

Az első jelzés egy Kapospula és Alsóhetény között az útra leszakadt faág miatt érkezett, amit a dombóvári hivatásos tűzoltók távolítottak el és szüntették meg a fogalmi akadályt.

A tamási önkormányzati tűzoltók Tamásiban a Kishenye utcában egy családi házon az átfolyt víz miatt a szobákban és a pincében lerakódott iszap eltávolításában segítettek. A polgármester intézkedésére a munkálatokban 12 önkéntes is részt vett.

Lápafőn szintén a dombóvári hivatásos tűzoltóknak akadt dolguk, itt egy családi házban felgyülemlett vizet távolították el kézi erővel, mivela szivattyút nem lehetett telepíteni.

Alsóhetényben a Dózsa György utca egyik családi házában vízátfolyás miatt iszap rakódott le, melynek eltávolításában a dombóvári tűzoltók segítettek. A lakók saját döntésükre ideiglenesen elhagyták otthonukat, elhelyezésükről a polgármester gondoskodott.

Szakcson a Rákóczi utcában egy családi ház két szobájába tört be a víz, amit a lakók kitakarítottak. A bútorok kimentésében a dombóvári tűzoltók voltak segítségükre.

Dombóváron a Tüske tó vize átlépte a tó töltését és elöntötte a környező horgásztanyákat. Szerencsére egyikben sem tartózkodott senki, egy elsüllyedt munkagép kimentésében azonban a dombóvári tűzoltók működtek közre.

FEltehetőleg a vihar miatt a Tamási-Hőgyész 20 kilovoltos villamos vezeték szakaszán üzemzavar történt. Egy vezeték rögzítőkötése eltört, melynek következtében zárlat keletkezett. Az üzemzavar 4 település (Szakály, Regöly, Szárazd, Keszőhidegkút) 990 fogyasztóját érintette két órán keresztül.

Címkék: vihar

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 08:24, kedd | Helyi

Dombóvár egyik legnagyobb sportolójára emlékeztek

Buzánszky Jenő 99 évvel ezelőtt, 1925. május 4-én született Újdombóváron.

2024. Május 06. 08:15, hétfő | Helyi

Szivárvány Óvoda családi délután a klímavédelem jegyében

A Dombóvári Szivárvány Óvoda családi délutánt tartott a klímavédelem jegyében április 26-án.

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.