Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2015. Június 03. 14:18, szerda | Helyi
Forrás: József Attila Általános Iskola

A dombóvári József Attilás diákok kiemelkedően szerepeltek

A dombóvári József Attilás diákok kiemelkedően szerepeltek

25. alkalommal került megrendezésre a nyolcadik osztályos diákok számára meghirdetett Öveges József Kárpát-medencei Fizikaverseny országos döntője Győrben május 15-17. között.

A háromfordulós verseny iskolai döntőjében elért eredménye alapján a több mint 1200 induló közül a megyéből 22-en, Dombóvárról hárman Nemes Balázs Boldizsár, Weber Márton a Dombóvári József Attila Általános Iskola és Ulrich Kata a Dombóvári Belvárosi Általános és Alapfokú Művészeti Iskola diákjai vehettek részt a megyei fordulóban. A második fordulóból Boldizsár és Márton Tolna megye legjobbjaiként jutottak tovább az országos döntőbe, Kata pedig 9. helyezést ért el.
A verseny döntőjében 71 hazai és határon túli tanuló küzdhetett a helyezésekért.
A diákoknak összetettebb számolással megoldható feladatok mellett számolást nem igénylő, fizikai összefüggéseket megállapító (teszt típusú) „gondolkodtató” feladatokat kellett megoldaniuk. Önállóan végeztek el és értékeltek egy mérőkísérletet, fizikatörténeti kérdésekre válaszoltak, továbbá egy bemutatott fizikai jelenségre adtak magyarázatot.

A versengés mellett a tanulók városnéző sétán, kulturális programokon, csillagászati bemutatón vehettek részt. A fárasztó nap végén pedig érdekes előadást és kísérleti bemutatókat láthattak a résztvevők. A kísérletek egy része Öveges Józsefnek állított emléket, másik csoportja a „2015 A FÉNY NEMZETKÖZI ÉVE” programhoz kapcsolódott.

A más tantárgyakból meghirdetett tanulmányi versenyeken is jeleskedő fiúk kezdetben heti rendszerességű, majd a döntőhöz közeledve akár napi több órás kitartó felkészülésének eredménye sem maradhatott el.

A dombóvári József Attilás diákok kiemelkedően szerepeltek a megmérettetésen, Nemes Balázs Boldizsár II. díjban, Weber Márton III. díjban részesült Embersitsné Bóta Éva felkészítésével.

Gratulálunk!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.