Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2022. Június 16. 08:29, csütörtök | Helyi
Forrás: Facebook: Városunk Dombóvár

A Dombóvári Kábítószerügyi Egyeztető Fórum szervezett egész napos programot a diákoknak

A Dombóvári Kábítószerügyi Egyeztető Fórum szervezett egész napos programot a diákoknak

A Dombóvári Kábítószerügyi Egyeztető Fórum szervezett egész napos programot a diákoknak prevenciós céllal, a Kábítószer-ellenes világnaphoz kapcsolódva.

Az eseményt Kerényi Zsolt alpolgármester nyitotta meg, majd bemutatkoztak a szervezetek, akik különböző programokban vállaltak szerepet; kis csoportos foglalkozások, beszélgetések, előadások várták az érdeklődőket.

Elindult ez év tavaszán a kortárs képzés Gábor Zoltán c. r. őrnagy és Tóth Szilvia r. főtörzszászlós, a Dombóvári Rendőrkapitányság két munkatársának közreműködésével, szakmai vezetésével, akik a KEF helyi szervezetében is aktív szerepet vállaltak és a rendezvény mozgatói voltak. Ördög Péter, a Dombóvári Illyés Gyula Gimnázium tanulója a nagyközönség előtt mondta el, hogy miért vállalt feladatot a kortárs képzésben, majd az INDIT Közalapítvány és a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió képviselő mutatkoztak be. Workshopok keretében egész nap várták a diákokat a megbocsátás, stresszoldás, időbeosztás témakörökben.

Dr. Szemelyácz János intézetvezető főorvos, pszichiáter, pszichoterapeuta, addiktológus, az INDIT Közalapítvány szakmai vezetője vette át a szót és közel egy órában döbbenetes statisztikai adatok mentén beszélt a függőségről, a döntésről és a hibázás lehetőségéről. Kiemelte, óriási szerepe van a családoknak a prevenció kapcsán, hiszen a fiatalok szüleik otthoni példáját követik legtöbb esetben.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság interaktív prezentáció keretében tartott drogprevenciós előadást Czéder Andrea r. alezredes vezetésével, a program keretében Molnár Áron színész, aktivista, valamint Lingvai Péter és Szarvas Erika r. őrmesterek osztották meg gondolataikat a 2020-ban átélt támadásról, melyet egy a kábítószer hatása alatt lévő személy követett el ellenük. A közönségtalálkozó keretében a diákok nagy érdeklődést mutattak és körülvették a vendégeket kérdéseikkel.

A szervezők több állomást alakítottak ki a művelődési ház előtt, ahol a Magyar Vöröskereszt, a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió és a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság strandjain informálódhattak a három középiskola diákjai.

Bűnmegelőzés témában a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács képviseletében érkezett busz a rendezvényre, amely a SZER-TELENÜL pályázat eredményhirdetésével zárult.

Címkék: kábítószer

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!