Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2021. Augusztus 23. 19:00, hétfő | Helyi
Forrás: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

A dombóvári tűzoltók, a mentők és a KÖTÉL mentőszervezet segített a szakadékba esett személyen

A dombóvári tűzoltók, a mentők és a KÖTÉL mentőszervezet segített a szakadékba esett személyen

Huszonegy esetben vonultak megyénk tűzoltói.

Jelentősebb műszaki mentések:

Szombaton délelőtt Nagyberki külterületén egy személy a bozótos, 8 méter mély szakadékba esett. Mentésére a dombóvári hivatásos tűzoltók vonultak, akik a mentősökkel és a KÖTÉL mentőszervezettel közösen, alpintechnikával végezték el.

Két személyautó ütközött vasárnap, kora este Szabadi külterületénél, a 61-es úton. A dombóvári hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket.

Jelentősebb tűzesetek:

Pénteken, a déli órákban Sárpilisen, az Arany János utcában mintegy 1000 m2 területen gaz, szemét és bozót égett. A szekszárdi tűzoltók egy gyorsbeavatkozó sugárral és kéziszerszámokkal a tüzet eloltották.

Kigyulladt egy személyautó motortere szombaton délután Bölcskén, a Dunaföldvári úton. a bölcskei önkéntes és a paksi hivatásos tűzoltók áramtalanították a gépkocsit és utómunkákat végeztek.

Szombaton, késő délután Kistormás külterületén mintegy 5 hektár területen avar gaz, tarló és erdő aljnövényzete égett. A riasztott szekszárdi, paksi, bonyhádi és dombóvári hivatásos és a gyönki önkéntes egységek a tüzet 5 vízsugárral és kéziszerszámok segítségével oltották el.

Vasárnap délelőtt Szekszárdon, a Kinizsi utcában ételt felejtettek a sütőben, ami erősen füstölni kezdett. A tűzoltók kiérkezéséig a szomszéd a fürdőszoba ablakán keresztül bejutott a lakásba, elzárta a gázt és az ételt kivette a sütőből. A szekszárdi hivatásos tűzoltók kiszellőztették az épületet és áramtalanítottak.

Két gépjárműfecskendővel és a vízszállítóval vonultak vasárnap este a szekszárdi hivatásos tűzoltók Kistormás település külterületére, ahol nagyobb területen foltokban nádas, bokros terület és erdő aljnövényzete égett. A kiérkező egység a tüzet gyorsbeavatkozóval és kéziszerszámokkal oltotta el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.