Városlista
2018. november 21, szerda - Olivér

Hírek

2018. Szeptember 13. 11:28, csütörtök | Helyi
Forrás: Dombó Média

A Dombóvári Városházán szerveztek véradást

A Dombóvári Városházán szerveztek véradást

A helyi Véradó Állomás a Vöröskereszttel közösen szervezett véradást szeptember 10-én a Városházán.

A Dombóvári Közös Önkormányzati Hivatal tizenkét munkatársa volt olyan bátor, hogy beült a speciális székbe, ahonnan a néhány percig tartó vérlevételt követően azzal a jóleső érzéssel állt fel, hogy tett ő is valamit beteg embertársai gyógyulásáért, egy élet megmentéséért.
Közülük négyen először, néhányan pedig több éves kihagyást követően vállalkoztak a véradásra. Dr. Szabó Judit, a Dombóvári Véradó Állomás osztályvezető főorvosa elmondta, hogy az egészségügyben óriási szükség van a különböző vérkészítményekre, ám egyre csökken a véradók száma.

A Szent Lukács Kórház első emeleti Véradó Állomásán keddenként, valamint csütörtökönként 8 és 15 óra között várják a jelentkezőket.

Ezek érdekelhetnek még

2018. November 20. 15:28, kedd | Helyi

Dombóvári diákok a traffipax működésével ismerkedhettek

A kamera lencséjén át kaptak betekintést a dombóvári diákok a rendőrök munkájába.

2018. November 20. 08:35, kedd | Helyi

A szociális munkásokat ünnepelték

A Szociális Munka Napja alkalmából november 16-án a Tinódi Házban tartott közös rendezvényt az Egyesített Humán Szolgáltató Intézmény, az „Életet az Éveknek” Közhasznú Alapítvány és a Presidium Közhasznú Egyesület.

2018. November 19. 11:52, hétfő | Helyi

Nyílt napot tartott a kórház a diákoknak

A helyi Szent Lukács Kórház november 15-én másodszor tartott pályaválasztási nyílt napot, melyre a város három általános iskolájából és a bikali alapfokú oktatási intézményből összesen közel 100 nyolcadikos diák érkezett.

2018. November 19. 08:44, hétfő | Helyi

Görögországban teljesítette a maratont a dombóvári futó

Élete egyik nagy álmát váltotta valóra Boruzs Beáta azzal, hogy november 11-én rajthoz állt az „Athens Marathon. The Authentic” elnevezésű futóversenyen.