Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Február 20. 09:37, kedd | Helyi
Forrás: Dombó Média

A fáktól függ a járdafelújítás

A fáktól függ a járdafelújítás

Február 15-én lakossági fórumot tartott a Német Közösségi Házban a város önkormányzata a Pannónia utca 32-40. szám alatti társasház lakóinak.

A megbeszélésen elhangzott, hogy a Tolna Megyei Kormányhivatal Dombóvári Járási Hivatalának épülete mögötti járdaszakaszt az elmúlt évtizedekben a hatalmasra nőtt fák gyökerei tönkretették, amik a földben futó víz- és szennyvíz-vezetékeket is megrongálták. Szükség volna a gyalogút felújítására, ám ezt a város önkormányzata csak akkor végeztetné el, ha a megöregedett fák kivágása és a helyükre újak telepítése ellen nincs kifogásuk az említett ingatlanok tulajdonosainak.
Szabotin Gábor, a Dombóvári Közös Önkormányzati Hivatal városgondnoka azt javasolta, hogy olyan fákat ültessenek, amelyeknek a lombkoronájuk kicsi, a gyökérzetük pedig nem oldalra, hanem lefele növekszik. Ilyen például az oszlopos növekedésű hárs, az oszlopos növekedésű díszcseresznye, a színes levelű kőris, vagy az oszlopos növekedésű színes levelű bükk.
Szabó Loránd polgármester biztosította a jelenlévőket, hogy semmi olyat nem szeretnének végrehajtani, amit a többség nem támogat. Az önkormányzati vezető a lakókat arról is tájékoztatta, ha a társasház lakói a jelenlegi fák megmaradása mellett döntenek, akkor nem kerül sor a járda felújítására, hiszen az pénzpocsékolás lenne.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.

2024. Április 22. 08:38, hétfő | Helyi

Hónap műtárgya - Fekete István Múzeum

Április hónap műtárgyának a török nyelven megjelent Vuk c. kötetet választotta a múzeum.