Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2013. November 04. 15:39, hétfő | Helyi
Forrás: Tóth Erzsébet

A halottakra emlékeztek Kaposszekcsőn

A halottakra emlékeztek Kaposszekcsőn

Október 31-én a kaposszekcsői Polgármesteri Hivatal falán levő emléktáblához hívta a megemlékezni vágyókat Kaposszekcső Község Német Nemzetiségi Önkormányzata.

A sokéves szokásnak megfelelően a háború áldozataira emlékeznek ekkor. A rendezvény kezdetekor a résztvevők elhelyezték mécseseiket az emléktábla elé. A köszöntő és a Himnusz hangjai után Szűcs Eszter evangélikus lelkész imát mondott az elesettek és elhurcoltak üdvösségéért. Majd Wass Albert versével idézték a háború áldozatait. Kalányos József trombitáján felhangzott az "Il Silenzio", megidézve a halottak emlékét. A műsor után a tisztelet koszorúit helyezte el Kaposszekcső Község Önkormányzatának nevében Löblné Egyed Ilona alpolgármester, Szőcs Zoltán és Vercse László képviselők. A Német Nemzetiségi Önkormányzat koszorúját Lőtz Konrád, valamint az önkormányzat elnöke, Pfeiffer Jánosné és egyik tagja Veszely Istvánné helyezte el.
A megemlékezés után a résztevők saját virágaikat, koszorúikat vitték az emléktáblához, mert sokan hozzátartozójukról csak itt tudnak megemlékezni, mert valahol messzi idegenben, jeltelen sírban nyugszanak.

Kaposszekcső Község Önkormányzata november elsejére a Temetőbe hívta az emlékezőket. A ravatalozónál Hajdukné Csernák Erzsébet metodista és Szücs Eszter evangélikus lelkészek, valamint Szabó Oszkár plébános Isten és a hit erejét hívták segítségül a szeretett rokon halálán érzett fájdalom és a gyász feldolgozásához. Aki Istenben hitt, az örök életre jut és találkozunk még velük a túlvilágon!
Mindkét megemlékezés lehetőséget nyújtott a résztvevőknek, hogy emlékezzenek szeretteikre, ha éppen a sírjukat felkeresni nem tudják a távolság vagy más akadályok miatt. Hisz igaz a mondás: csak az hal meg, akit elfelejtenek!

Címkék: halottak napja

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.

2024. Április 22. 08:38, hétfő | Helyi

Hónap műtárgya - Fekete István Múzeum

Április hónap műtárgyának a török nyelven megjelent Vuk c. kötetet választotta a múzeum.

2024. Április 18. 08:19, csütörtök | Helyi

„Nyuszikupa” kölyökatlétika versenyt rendeztek Dombóváron

Öröm volt látni a sok lelkes atlétapalántát, akikből talán a jövő bajnokai lehetnek.