Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2016. Július 13. 07:42, szerda | Belföld
Forrás: mti

A használt autók importja még nem érte el a csúcsot

A használt autók importja még nem érte el a csúcsot

A használt autók importja még nem érte el a csúcsát, az első fél évi 22 százalékos bővülés arra utal, hogy a behozatal az idén jóval meghaladja majd a tavaly elért mintegy 122 600 darabos rekordot

- közölte a magyarországi használtautó-kereskedelmi hálózattal rendelkező Das Weltauto az MTI-vel kedden.

Frank György márkaigazgató egyben arra hívta fel a figyelmet, hogy ezzel pár éven belül több százezer roncs autó keletkezik Magyarországon, ideje azon gondolkodni, hogy mi legyen ezek sorsa.

A közlemény emlékeztet arra, hogy 2013 óta évről évre nő a külföldről behozott gépkocsik száma. A Datahouse adatai szerint az idén az első fél évben 69 990 autót importáltak a magyar vásárlók, míg tavaly az első fél évben 57 274 autó érkezett külföldről. A kisméretű haszonjárművek piacán is hasonló a tendencia: 2016 első hat hónapjában 7149 járművet hoztak külföldről Magyarországra, 21,4 százalékkal többet, mint 2015 ugyanezen időszakában.

A vevők bő hatvan százaléka tíz évnél idősebb autót hoz be, jellemzően alsó- és felső-középkategóriás gépjárműveket. Szakértők szerint ezeknek a kocsiknak a nagy része öt éven belül csak aránytalan mértékű ráfordításokkal marad közlekedésre alkalmas - jegyzik meg a közleményben.

A DasWeltAuto a Volkswagen konszern márkáit Magyarországon forgalmazó Porsche Hungaria csoport tagja. A cég egyedüliként rendelkezik országos értékesítői hálózattal, 28 értékesítőhelyén az ügyfelek állapotfelmérésen átesett, szervizelt autók közül választhatnak.

A DasWeltAuto kereskedései tavaly összesen 6078 gépkocsit értékesítettek országszerte, a hálózat 3,4 százalékkal több kocsit adott el, mint egy évvel korábban.

Címkék: használt autó, import

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;