Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2014. Április 14. 08:00, hétfő | Helyi
Forrás: Müller Ádám

A Hímes Kezek hímző szakkör tagjai érkeztek „látogatóba”

A Hímes Kezek hímző szakkör tagjai érkeztek „látogatóba”

Tavaszi zsongással telt meg a közelmúltban a Dombóvári Helytörténeti Gyűjtemény a Nagyhéttől „Pille Kuckó” elnevezést viselő kisterme!

A Hímes Kezek hímző szakkör tagjai érkeztek „látogatóba”. Nem jöttek üres kézzel, megmutatták egymásnak otthon, a téli időszakban készült hímzéseiket. Egy kis beszélgetés után közös munkálkodásuk eredményeként életre keltek a paravánok, a Kapos-menti-, Kölesdi-, Sióagárdi-, Dél-Baranyai-, Gömöri-, Kalotaszegi hímzéseiktől kivirult a terem!

Ebben a miliőben állandó kiállításként láthatók a teremnévadó Pillék – a környékünkre XIX. sz. második felétől a XX. közepéig jellemző, színes mintakinccsel bíró asszonyi fejviselet –, a sokak által tisztelt, szeretett pedagógus Cser Mária (1930-2006) emléksarok valamint a Kapos-menti vőlegényingek, melyek gazdag díszítéseikkel, növényi motívumaikkal még a laikus szemet is csodálatra késztetik!

A kuckó, kis létszámú gyerekfoglalkoztatóként is funkcionál a közeljövőben, berendezésében a gyermekekre is gondoltak a múzeum munkatársai. A hímző kör munkáit május 7-ig tekinthetik meg az érdeklődők! Jöjjenek el hozzánk, csodálják meg a Hímes Kezek hímző körének munkáit, és a Kapos-mente kincseit!

Mindenkit szeretettel vár a Dombóvári Városszépítő és Városvédő Közhasznú Egyesület és a Dombóvári Helytörténeti Gyűjtemény.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.