Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2021. Március 16. 16:14, kedd | Helyi
Forrás: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

A hosszú hétvége tűzoltó eseményei Tolna megyében

A hosszú hétvége tűzoltó eseményei Tolna megyében

Öt tűzeset és nyolc műszaki mentés adott munkát megyénk tűzoltóinak a hosszú hétvégén.

Jelentősebb tűzesetek:
Péntek délután egy családi ház padlásán, a támasztó gerendára felfogatott villamos vezeték az összekötésnél túlhevült és meggyújtotta a mennyezetet, amely körülbelül 10 négyzetméteren égett Kaposszekcsőn, a Rákóczi utcában. A tűzesethez a dombóvári hivatásos tűzoltók vonultak, akik egy gyorsbeavatkozó vízsugárral oltották el a tüzet.

Tamási önkormányzati tűzoltóit riasztották a 65-ös számú főút 63. kilométerszelvényéhez, ahol 200 négyzetméteren szemét égett péntek délután. A tűzoltó raj egy vízsugárral fékezte meg a lángokat.

Iregszemcse külterületérén mintegy 20 négyzetméteren égett a szemét pénteken este. Tamási önkormányzati tűzoltói vonultak a tűzesethez, akik egy gyorsbeavatkozó vízsugár és kéziszerszámok segítségével oltották el a keletkezett lángokat.

Szombat hajnalban egy harminc négyzetméter alapterületű féltetős fatároló tetőszerkezete és az alatta elhelyezett tűzifa égett Kistormáson, a Kossuth utcában, egy családi ház udvarán. A tűzesethez a szekszárdi és paksi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik két gyorsbeavatkozó vízsugárral és kéziszerszámok segítségével oltották el a keletkezett lángokat.

Jelentősebb műszaki mentések:
Péntek délelőtt Kölesdre, a 6317-es út kilencedik kilométerszelvényéhez riasztották a szekszárdi hivatásos tűzoltókat egy műszaki mentéshez. Egy oldalára borult személygépjárművet áramtalanították a beavatkozó egységek. A gépkocsit egy mezőgazdasági járművel állították a talpára. A forgalmi akadály megszűnéséig teljes útzár volt érvényben.

Egy drótkötéllel húzták ki a sárból majd kísérték az aszfaltozott útig a gyönki önkéntes tűzoltók, azt a dobozos felépítményű járművet, amely hétfő este egy Sárszentlőrinc, Alsópélpuszta felé tartó földúton ragadt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.