Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Október 18. 08:20, csütörtök | Helyi
Forrás: Dombó Média

A kulturált borfogyasztást népszerűsítették

A kulturált borfogyasztást népszerűsítették

A tavalyinál egy hónappal korábban - október 12-én - tartották az idei Családi Borünnepet.

A városlakók körében nagy népszerűségnek örvendő szabadtéri program időpont-változtatásának az volt az oka, hogy a korábban Szent Márton-napjának környékén rendezett vígasságok alkalmával már jóval hidegebb volt az időjárás, mint az ősz derekán.

A Tinódi Ház előtti téren gyülekeztek azok a helybeli famíliák, melyek beneveztek a település központjának négy helyszínén lebonyolított Családi Borünnepre. Az igaz „vénasszonyok nyarára” jellemző ragyogó napsütésben és 20 Celsius-fok feletti hőmérsékletben hallgatták meg az érdeklődők Szabó Loránd polgármester köszöntőjét.
- A Családi Borünnepet hozzákapcsoltuk az Újdombóvári Őszi Fesztiválhoz, annak előestéjén tartjuk - emelte ki az önkormányzati vezető. - Reményeim szerint ma nem lesz akkora a borfogyasztás, hogy emiatt holnap esetleg kevesebben vesznek majd részt az említett programon. Rendezvényünknek az elsődleges célja a kulturált borfogyasztás népszerűsítése, ezért ne a mennyiségre, hanem a minőségre hajtsunk! Szoktunk nemtelen politikai támadásokat kapni azért, hogy a város önkormányzatának büdzséjéből miért költünk ilyen és ehhez hasonló dolgokra. Csak körbe kell nézni, hogy mennyien vannak itt ezen a közösségteremtő-erősítő programon és akkor már meg is van a válasz a kérdésre. A bort a Természetesen Dombóvár csapata biztosítja a civil szervezet pénzéből, amit a képviselők és a tagok adtak össze.
A Tinódi Ház előtt, a Helytörténeti Gyűjteménynél, a Hunyadi téri víztoronynál és Német Közösségi Ház udvarán felállított standoknál a felnőttek olyan finomabbnál finomabb fehér-, rozé- és vörösborokat, valamint pezsgőket kóstolhattak meg, melyek a Kapos-hegyháti Natúrpark területén és a Dél-Dunántúl más vidékein termett szőlőkből készültek. Az említett négy állomáson zenés-táncos műsorok szórakoztatták a szülőket és a nagyszülőket, de a velük tartó gyerekek is jól érezhették magukat, hiszen rájuk különböző ügyességi feladatok megoldása várt. Ezek közül a legnépszerűbb a résztvevők körében a Ninja Warrior-játék volt, aminek a teljesítésért egy-egy csoki járt ajándékként a Dombóvári Roma Nemzetiségi Önkormányzattól. A város önkormányzata, a Tinódi Ház Nkft. és a Földi István Könyvtár által közösen rendezett II. Családi Borünnep most is remek hangulatban telt.

Címkék: bor

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.

2024. Április 22. 08:38, hétfő | Helyi

Hónap műtárgya - Fekete István Múzeum

Április hónap műtárgyának a török nyelven megjelent Vuk c. kötetet választotta a múzeum.