Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2015. Október 09. 19:57, péntek | Helyi
Forrás: Tolna Megyei Önkormányzat

A megye is egyfajta kilátó

A megye is egyfajta kilátó

Felavatták Lengyel-Annafürdőn a Sasfészek-kilátót, amelyhez lombkorona ösvény és erdei játszótér is épült.

Gőbölös Péter, a Gyulaj Zrt. vezérigazgatója szerint az új építmény sok örömöt fog nyújtani a gyermekeknek, hiszen a három szintes kilátóra vezető 30 méteres ösvény segít megismerni az erdő szintezettségét, és a lombkorona élővilágát. A Tolna Megyei Közgyűlés elnöke, Fehérvári Tamás köszöntőbeszédet mondott az ünnepélyes átadáson.
Az elnök szerint Annafürdő egyszerre számít a helyiek büszkeségének és a megye kincsének. A kirándulóhely a természet és a történelem tökéletes metszéspontja, hiszen az Apponyi család építette tovább az itt lelhető értékeket, előbb a család, aztán a közösség javára.
Fehérvári Tamás örömét fejezte ki, hogy Annafürdő tovább gyarapodik, amelyet a különleges kilátó átadása is bizonyít. A megye is egyfajta kilátó; nem szó szerint, mégis felülről szemléljük Tolna megye jövőjének potenciális szereplőit: településeinket és közösségeinket. Igyekszünk a vidék előtt álló lehetőségeket oly módon alakítani, hogy valamennyi itt élő ember úgy érezze: szereti az otthonát, látja a jövőjét – fogalmazott az elnök.
A megyei közgyűlés elnöke a környezeti értékek megbecsülésének, épségben történő továbbörökítésüknek fontosságát hangsúlyozta. Mint elmondta: abban a korban élünk, amelyben már kulcsfontosságú a felismerés, hogy felelősséggel tartozunk. Nem helyes, ha gyermekeink figyelmét kizárólag az okos eszközök és a virtuális világ kötik le. Szerencsére még mindig akadnak, akik fel akarnak mászni a fára, és a természetben akarják tölteni az idejüket – zárta gondolatait.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.