Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Február 21. 14:58, csütörtök | PR
Forrás: Arrabonamédia

A napelemről működő kültéri LED lámpák

A napelemről működő kültéri LED lámpák

A világítástechnika területén megannyi opció közül választhatunk. A lehetőségek magas száma miatt azonban könnyű elveszni bennük.

Lámpa keresésünk előbb vagy utóbb az energiatakarékosság és a környezetvédelem figyelembevételével elvezet minket a csúcskategóriás kültéri napelemes lámpákhoz. Ezek az úgynevezett solar lámpák. Ahogy a nevük is mutatja, ezek a lámpák napelemes rendszerrel felszereltek, napelemről üzemelnek.

Megfizethetőség, nulla üzemeltetési költség

Az ilyen típusú világítás megoldások esetén mindig csak egyszer kell fizetnünk, a vásárláskor. Mivel az egy lámpa üzemeltetéséhez szükséges napelem kisméretű, így a solar lámpák a bárki által elérhető termékek csoportjába kerültek.

A lámpa LED világítása miatt egyébként is nagyon alacsony fogyasztású lenne. További előny, hogy a LED is a napelem felhasználásával működik, így a lámpa üzemeltetési költsége valóban a nullával lesz egyenlő. A LED-ek élettartama nagyon hosszú, a napelemes lámpába való befektetésünk így hamar meg is fog térülni.

Stílusos lámpák, összetett működési rendszer

A napelemes lámpák széles választéka elérhető már online is. Megtalálhatóak szinte minden stílusban, kezdve az apróbb földbe szúrható vagy helyezhető daraboktól. Ezek nagyon olcsó darabok. A lámpák ára egy kiló kenyér vagy egy tej árával vetekszik. Ezek tökéletesek dekorfénynek vagy irányfénynek egyaránt. A hagyományos falra szerelhető, látható reflektor jellegű kivitelek mellett vannak rejtettebb stílusúak is. Ezeket használhatjuk eresz alatt vagy kerítés mentén is. Az abszolút stílusos megjelenést kedvelők pedig az állólámpák közül választhatnak.

A lámpák egy összetett érzékelő rendszerrel rendelkeznek. Az alkonyérzékelősök a sötétség időtartama alatt biztosítják a megvilágítást. A mozgásérzékelősök akkor lépnek működésbe, ha látókörükben mozgást észlelnek. Vannak olyan napelemes lámpák, melyek ötvözik a két rendszert. Ezek a napközbeni mozgásra nem kapcsolnak fel. Kültéri lámpáknak lettek tervezve, így a szükséges vízvédelemmel is felszereltek, ezzel a balesetveszélyt is kizártuk.

A kültéri állólámpák közül az egyik legmutatósabb darab a Dusk Philips állólámpa. Nagyon impozáns, mégis egyszerű megjelenése minden lakberendezési stílushoz passzol. A lámpa alkonykapcsolóval felszerelt, ezzel biztosítva a tökéletes megoldást a teraszokhoz. Megjelenésével a terasz összképét fokozza, működésével pedig fényt varázsol az esti órák sötétségébe.

Az Alkonylámpa webáruházában a napelemes megoldások mellett a világítástechnika teljes tárháza megtalálható. Ez az a webáruház, ahol a piacvezető világítástechnikai gyártók különböző modelljeit megvásárolhatod. Széles kínálatuk minden darabja a megfizethetőség mellett a minőséggel párosul. Nézz szét náluk, ha pedig elvesznél a termékek között a bőség zavarában, vedd fel velük a kapcsolatot!

Címkék: lámpa, LED, napelemes

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.

2024. Február 26. 14:46, hétfő | PR

Benzinkutakat üzemeltetnek

A Jánosik és Társai Kft. nyerte el az egyik legnagyobb üzemanyag töltőhálózat állomásain lévő épületek, építmények, épületvillamossági- épületgépészeti berendezések működéséhez szükséges üzemeltetési feladatokat