Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2015. December 05. 01:24, szombat | Helyi
Forrás: Esterházy Miklós Szakképző Iskola

A pálya…

A pálya…

A Szekszárdi Szakképzési Centrum Esterházy Miklós Szakképző Iskolája, nagy hangsúlyt fektet a hátrányos helyzetű tanulók felzárkóztatására, az alapvető kompetenciák biztos elsajátítására...

A Szekszárdi Szakképzési Centrum Esterházy Miklós Szakképző Iskolája, Speciális Szakiskolája és Kollégiuma nagy hangsúlyt fektet a hátrányos helyzetű tanulók felzárkóztatására, az alapvető kompetenciák biztos elsajátítására, IKT kompetenciák megszervezésére és az idegen nyelv tanítására. Részt veszünk a Kompetencia alapú oktatás megvalósításában, hogy szakiskolai tanulóinkat a legadekvátabb módszerekkel juttassuk el a szakmaszerzés alapjaihoz.

Rendkívül jó a kapcsolatunk a helyi vállalkozásokkal, így tanulóink több szakma esetében már 9. osztálytól a helyi vállalkozóknál sajátíthatják el a szakmai gyakorlat alapjait. A vállalkozók az építő szakmától kezdve a gépészeten és vendéglátáson át az élelmiszeriparig kiemelkedően jól felszerelt tanműhelyekkel várják tanulóinkat, ahol munkaruhát, étkezést, utazási bérletet és nem utolsó sorban ösztöndíjat biztosítanak a tanulóinknak.

Nyolcadik osztályra épülő 3 éves OKJ-s képzéseink:
Indítani tervezett hiányszakmák (ahol havonta a tanulószerződésen felül, a tanulmányi eredmény függvényében akár 30000 Ft ösztöndíjban is részesülhet a tanuló.):
203 Asztalos
206 Épület és szerkezetlakatos
207 Festő-mázoló és tapétázó
208 Gépi forgácsoló
209 Hegesztő
210 Ipari gépész
213 Pék
216 Szociális gondozó és ápoló
217 Villanyszerelő

Indítani tervezett további szakmáink:
204 Cukrász
205 Eladó
211 Kőműves és hidegburkoló
212 Női szabó
214 Pincér
215 Szakács

A szakmai beiskolázás feltétele az orvosi alkalmasság, melynek tervezett időpontja 2016.03.01-31.
Szakiskolai képzéseinket esti munkarend szerint is indítjuk felnőttek részére (16. életévüket betöltöttek számára).
Sikeres szakmai vizsga után mindenkit várunk a 2 éves szakközépiskolai képzé-sünkre a 11-12. osztályba. Ezen képzés keretében az érettségi vizsgára készítünk fel, úgy, hogy a sikeres szakmunkás bizonyítványodat elfogadjuk választott érettségi tantárgyként. A két év után ezért csak négy tantárgyból kell kötelezően érettségi vizsgát tenned.

Speciális szakiskola
A képzés a sajátos nevelési igényű tanulók irányelvét figyelembe véve összeállított helyi tanterv szerint folyik, és 3 éves. (9/E, 10. 11. évfolyam) A közismereti tárgyak tanításán túl: 9/E évfolyamon – pályaorientációt és szakmai alapozó ismereteket oktatunk. Ebben a képzésben sajátos nevelési igényű, tanulásban akadályozott, enyhe értelmi fogyatékos, vagy a megismerő funkciók vagy a viselkedés fejlődésének súlyos és tartós, vagy tartós rendellenességével bíró tanulási zavarral és tanulási nehézségekkel küzdő tanulóknak biztosítunk szakképzést.
218 lakástextil-készítő
219 bevont elektródás ívhegesztő (hiányszakma)
220 konyhai kisegítő
221 családellátó
222 élelmiszer-, vegyiárú és gyógynövény eladó

Szakközépiskola (4+1 év)
A jelenleg nyolcadikos tanulók részére nappali tagozaton 3 szakközépiskolai ágazatban kínálunk továbbtanulási lehetőséget:

01 Szakközépiskola (4+1 év) szociális ágazatban 9-12. évfolyamon általános közismereti képzés (idegen nyelv választási lehetőség angol vagy német ) mellett szociális szakmacsoportos elméleti és gyakorlati oktatás folyik. 12. évfolyam befejeztével érettségi vizsgát kell tenni 4 közismereti tantárgyból valamint a szociális ismeretek szakmai tárgykörből. Az érettségi bizonyítvány feljogosít felsőoktatási továbbtanulásra vagy a szociális területén munkakör betöltésére, vala-mint 1 további tanév sikeres teljesítése után szociális szakgondozó technikus végzettség megszerzésére

02 Szakközépiskola (4+1 év) vendéglátóipari ágazatban 9-12. évfolyamon általános közismereti képzés (idegen nyelv választási lehetőség angol vagy német ) mellett vendéglátás szakmacsoportos elméleti és gyakorlati oktatás folyik. Az érettségi bizonyítvány feljogosít felsőoktatási továbbtanulásra vagy a pultos munkakör betöltésére, valamint 1 további tanév sikeres teljesítése után vendéglátásszervező-vendéglős technikus végzettség megszerzésére

03 Szakközépiskola (4+1 év) villamosipari és elektronika ágazatban Az érettségi bizonyítvány feljogosít felsőoktatási továbbtanulásra vagy a elektrotechnikai berendezések összeszerelője munkakör betöltésére, valamint 1 további tanév sikeres teljesítése után erősáramú elektrotechnikus technikus végzettség megszerzésére

ÉRETTSÉGIVEL RENDELKEZŐ TANULÓK SZÁMÁRA INDULÓ NAPPALI KÉPZÉSEINK:
- Erősáramú elektrotechnikus (hiányszakma)
- Környezetvédelmi technikus (hiányszakma)
- Autószerelő
- Vendéglátásszervező-vendéglős

Esti képzéseink felnőttek számára
2 éves szakközépiskolai képzésünkre a 11-12. osztályba. Ezen képzés keretében az érettségi vizsgára készítünk fel, úgy, hogy a sikeres szakmunkás bizonyítványodat elfogadjuk választott érettségi tantárgyként. A két év után ezért csak négy tantárgyból kell kötelezően érettségi vizsgát tenned.

Esti szakmai képzéseink érettségizettek számára:
- Erősáramú elektrotechnikus
- Gyakorló ápoló
- Autószerelő
- Ápoló

Felvételi vizsgát nem szervezünk.

A 9. évfolyamra jelentkezőknél kérjük megjelölni:
- az elsajátítandó szakmát
- a választott idegen nyelvet (német vagy angol)

Beiratkozással, felvétellel kapcsolatban tájékoztatást ad:
Bérces Barbara iskolatitkár
74/466-725/ 25-ös mellék
www.esterhazydombovar.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.