Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. Augusztus 18. 08:24, péntek | Helyi
Forrás: http://www.dombomedia.hu

A polgármestereké volt a kezdőrúgás Nagymányokon

A polgármestereké volt a kezdőrúgás Nagymányokon

A Tolna megyei I. osztályú férfi bajnokság első fordulójában augusztus 13-án az újonc Nagymányok együtteséhez látogatott a Dombóvári FC gárdája.

A mérkőzés kezdőrúgását a két város polgármestere végezte el, akik közül Szabó Loránd, a dombóvári önkormányzat vezetője biciklivel tekert lakóhelyéről Nagymányokra, a házigazdák képviselőtestületének első embere, Karl Béla pedig finom vacsorát főzött és vendégelte meg vele a klub elöljáróit, valamint focistáit.

A mintegy 300 néző előtt lejátszott találkozó első negyedórájában sok hibával játszottak a csapatok. A látogatóknak sikerült előbb lehiggadniuk, aminek eredményeként Keczeli Krisztiánt egy formás támadás végén társai kiugratták, ő pedig a kapust is kicselezve balról 5 méterről gurított a hálóba (0:1). A vezetés megnyugtatta a vendégeket, akik sorra szőtték veszélyes akcióikat, ám a góllal kecsegtető helyzetek sorra kimaradtak. A 32. percben aztán „megtört a jég” Keczeli Krisztián lövését még bravúrral védte a hazaiak portása, ám a labda éppen a bal oldali kapufánál helyezkedő Szalai Norbert irányába pattant, aki két méterről gólt fejelt (0:2). A középkezdés után a nagymányokiak egyik labdarúgója megiramodott a bal oldalon, a 16-oson belülre érve Varga Bence szabálytalankodott vele, aminek a következménye büntető lett. Az ítéletvégrehajtó Horváth Balázs volt, aki a balra mozduló hálóőrt becsapva a jobb alsó sarokba lőtte a vendéglátók szépítő találatát (1:2).

A fordulást követően a 48. percben az egyik hazai védő rátartott Androsics András lábára, amiért a játékvezető újból 11-est ítélt. Keczeli Krisztián a balra vetődő kapus mellett a jobb felső sarokba helyezte a labdát (1:3). A 75. percben Keczeli Krisztiánt a 16-oson belül fellökte a nagymányokiak egyik hátvédje. A megítélt büntetőt a sértett magabiztosan értékesítette (1:4). A meccs végén elszabadultak az indulatok, a vendéglátók közül két focistát kiállított a bíró, a dombóváriaknak pedig két sárga lapot osztott ki.

Bíztatóan mutatkozott be a DFC együttese a bajnokság nyitányán, ám a különbség nagyobb is lehetett volna az I. osztály újonca ellen, ha a látogatók jobb arányban használják ki az előttük adódó helyzeteket. Győzelmükkel a dombóváriak futballisták a tabella harmadik helyén állnak.

Tolna megyei I. osztályú férfibajnokság 1. forduló - augusztus 13., Nagymányok
Nagymányoki SE - Dombóvári FC 1:4 (1:2)
Dombóvár: Sztropkó - Varga B. (Bán), Petrók, Kovács R., Szalai - Baksa (Kalmár), Androsics, Kardos (Baranyi), Kázmér (Kierdorf), Keczeli - Kovács A.
játékosedző: Kardos Ernő
gólszerzők: Horváth, illetve Keczeli (3), Szalai
kiállítva: Feik, Babanics (mindkettő Nagymányok)

Címkék: DFC, foci

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.

2024. Április 22. 08:38, hétfő | Helyi

Hónap műtárgya - Fekete István Múzeum

Április hónap műtárgyának a török nyelven megjelent Vuk c. kötetet választotta a múzeum.

2024. Április 18. 08:19, csütörtök | Helyi

„Nyuszikupa” kölyökatlétika versenyt rendeztek Dombóváron

Öröm volt látni a sok lelkes atlétapalántát, akikből talán a jövő bajnokai lehetnek.