Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2020. November 03. 10:40, kedd | Helyi
Forrás: Facebook: Városunk Dombóvár

A Rákóczi utcai sírkertben tartották megemlékezésüket a dombóvári városszépítők

A Rákóczi utcai sírkertben tartották megemlékezésüket a dombóvári városszépítők

Vasárnap délután a Rákóczi utcai temetőben, a huszonöt évvel ezelőtt létesített sírkertben tartották megemlékezésüket a dombóvári városszépítők.

Takács Istvánné helytörténész elevenítette fel az emlékeket, amelyek mentén létrejött a három dombra épült sírkert. 1996-ban kezdte el feltérképezni a temetőt a szervezet. Akkor történt, hogy egy idősebb férfi rendezgetett egy sírt, majd a mellette lévő elhanyagolt síremlékre is helyezett egy mécsest és meggyújtotta. Ez a szeretetet tükröző gesztus adott ötletet Takács Istvánné Marika néninek, hogy a gazdátlan, régi sírokat összegyűjtsék és elhelyezzék a sírkertben. Ezt teszik immár huszonöt éve, amely elismerésre méltó.

A megemlékezésen közreműködött Borsos István tárogatóművész és Kőszegi Csaba Valér. A Halottak Napján este Hegedüs János plébános, Sipos Előd református lelkész és Szücs Eszter evangélikus lelkész áldása után gyújtottak gyertyát az emlékezők.

Szintén ezen a napon első alkalommal a megújult Újdombóvári temetőben is rövid, tartalmas megemlékezésen vehettek részt a hozzátartozók. Az egyházi képviselők meghitt szavai után gyújtottak mécsest Pintér Szilárd polgármester és a képviselők. Közreműködött Gáspár Boldizsár.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.