Városlista
2018. július 21, szombat - Dániel

Hírek

2018. Július 11. 14:51, szerda | Helyi
Forrás: Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök munkáját segítették

A rendőrök munkáját segítették

Bűn-és baleset-megelőzési előadásokon és toborzáson is részt vettek a nyári gyakorlatukat töltő diákok Dombóváron.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság, valamint a dombóvári Apáczai Csere János Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium között létrejött együttműködési megállapodás alapján az iskola 11.E osztályos tanulói 2018. június 18. és július 6. között a Dombóvári Rendőrkapitányságon töltötték nyári gyakorlati idejük egy részét.

Ez idő alatt megismerkedtek a rendőrség különböző szakterületeivel, elméleti és gyakorlati bemutatókon vettek részt, többek között rendészeti és- bűnügyi technikai bemutatón, bűn- és baleset-megelőzési-, valamint áldozatvédelmi előadásokon és önismereti tréningen is. A tanulók a dombóvári Tesco és Spar Áruházban a rendőrség „Házhoz megyünk” elnevezésű programjának keretein belül propaganda tevékenységet folytattak, valamint a toborzási feladatok végrehajtásában is segédkeztek. Elméleti oktatásuk kiterjedt a rendőrség szervezeti felépítésére, az iskolai konfliktushelyzetek, zaklatások kezelésére, az internet biztonságos használatára, a kábítószerek hatásaira és a nyár veszélyeire is.

Ezek érdekelhetnek még

2018. Július 21. 09:04, szombat | Helyi

Új kosárlabda egyesület Dombóváron

A Szekszárdi Törvényszék nemrégiben jegyezte be a város új kosárlabda egyesületét, a Dombóvári Kosárlabda Klub Sport Egyesületet.

2018. Július 20. 12:00, péntek | Helyi

Köszönőlevél a dombóvári rendőröknek

Az egyenruhások egy idős nőt vittek le a helyi pályaudvarra.

2018. Július 20. 09:07, péntek | Helyi

Folytatódik az ásatás a Gólyavár környékén

Idén is folytatódott a Gólyavár feltárása, környékét az előző évekhez hasonlóan régészek és önkéntesek lepték el.

2018. Július 19. 15:49, csütörtök | Helyi

100 tanuló a József Attila Iskola német táborában

Német és magyar gyerekek nyüzsgésétől volt hangos július 9. és 13. között a Gunarasi Apartmanpark, ugyanis ott helyi, valamint Szakályból és Bad Mergentgeimből érkezett diákok közösen táboroztak.