Városlista
2018. december 14, péntek - Szilárda

Hírek

2018. Július 11. 14:51, szerda | Helyi
Forrás: Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök munkáját segítették

A rendőrök munkáját segítették

Bűn-és baleset-megelőzési előadásokon és toborzáson is részt vettek a nyári gyakorlatukat töltő diákok Dombóváron.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság, valamint a dombóvári Apáczai Csere János Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium között létrejött együttműködési megállapodás alapján az iskola 11.E osztályos tanulói 2018. június 18. és július 6. között a Dombóvári Rendőrkapitányságon töltötték nyári gyakorlati idejük egy részét.

Ez idő alatt megismerkedtek a rendőrség különböző szakterületeivel, elméleti és gyakorlati bemutatókon vettek részt, többek között rendészeti és- bűnügyi technikai bemutatón, bűn- és baleset-megelőzési-, valamint áldozatvédelmi előadásokon és önismereti tréningen is. A tanulók a dombóvári Tesco és Spar Áruházban a rendőrség „Házhoz megyünk” elnevezésű programjának keretein belül propaganda tevékenységet folytattak, valamint a toborzási feladatok végrehajtásában is segédkeztek. Elméleti oktatásuk kiterjedt a rendőrség szervezeti felépítésére, az iskolai konfliktushelyzetek, zaklatások kezelésére, az internet biztonságos használatára, a kábítószerek hatásaira és a nyár veszélyeire is.

Ezek érdekelhetnek még

2018. December 13. 18:27, csütörtök | Helyi

A „Szucsáva” Dalkör a fináléban is színpadra léphet

A Hontravel Kft. által hagyományőrző csoportok és szólisták számára nyolcadszor meghirdetett „Népek tánca-népek zenéje” című verseny középdöntőjét Hódmezőváráshelyen rendezték meg, ahol dombóvári fellépők is voltak.

2018. December 13. 12:00, csütörtök | Helyi

Díjakat kaptak a Dombóvári Judo Klub sportolói

A Tolna Megyei Diáksport Tanács a 2017/2018-évi országos diákolimpiákon 1-3. helyezést elért sportolók nagyszerű teljesítményét ünnepélyes keretek között ismerte el 2018. december 11-én a Garay János Gimnázium Dísztermében.

2018. December 13. 08:15, csütörtök | Helyi

„Tanár úr kérem” bemutató Dombóváron

A Szekszárdi Szakképzési Centrum Esterházy Miklós Szakképző Iskolájának és a Szent Orsolya Iskolaközpontnak az összefogásával állították színpadra Karinthy Frigyes karcolatfüzérét,

2018. December 12. 08:20, szerda | Helyi

Két esetben mentettek életet a dombóvári tűzoltók vasárnap

Két tűzeset is történt vasárnap Dombóváron, mindegyiknél életet mentettek a tűzoltók.