Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. November 20. 08:35, kedd | Helyi
Forrás: Dombó Média

A szociális munkásokat ünnepelték

A szociális munkásokat ünnepelték

A Szociális Munka Napja alkalmából november 16-án a Tinódi Házban tartott közös rendezvényt az Egyesített Humán Szolgáltató Intézmény, az „Életet az Éveknek” Közhasznú Alapítvány és a Presidium Közhasznú Egyesület.

A társadalom megbecsülésének gesztusa a mások segítését hivatásul választók és az önkéntesek felé a Szociális Munka Napja, melyet világszerte ünnepelnek. A művelődési otthon színháztermébe ezúttal is a szociális szférában tevékenykedő helybelieket hívták meg az említett rendezők.

- Elődeink 1998-ban indították útjára a városban ezt a kezdeményezést, így idén huszadik alkalommal gyűltek össze a településen működő szociális intézmények és civil szervezetek képviselői - mondta Horváthné Gyánó Bernadett, az Egyesített Humán Szolgáltató Intézmény igazgatója. - A szürke hétköznapokon helyt állók, a rászoruló embertársaikon segítők előtt hajtunk fejet és köszönjük meg nekik az áldozatos munkájukat ezen az ünnepen, amit évről évre tartalmassá, érdekessé, szórakoztatóvá és hasznossá próbálunk tenni. Az a célunk, hogy a kollégáink lelkileg feltöltödjenek azon pár óra alatt, amit itt együtt töltenek.

A rendezvényt a Presidium Közhasznú Egyesület dolgozóinak éneke nyitotta meg, majd a város polgármestere üdvözölte az egybegyűlteket.
- Amit Önök tesznek, az apróságnak tűnik, mégis nagy dolog, hiszen rettentően sok energia és lelki erő kell hozzá - emelte ki Szabó Loránd. - A „Kreatív Dombóvár” címet viselő program keretében eddig még soha nem látott forrással élhetünk helyben a szociális területen is.

Az önkormányzati vezető után Sebestyén István bukovinai székely mesemondó szórakoztatta a közönséget, majd szakmai előadásokra került sor. A kaposvári Krízisambulancia két munkatársa - Porosznyák Ida és Bischof Attila - a kapcsolati erőszak rejtelmeiről beszélt. Juhász Ágnes demencia-specialista a szellemi leépüléssel járó időskori betegségek gondozása során alkalmazott pozitív szemléletű kommunikáció fontosságát hagsúlyozta. Kerekes Valéria, a budapesti Eötvös Loránd Tudományegyetem Tanító- és Óvóképző Karának tanársegédje a mesének és a játéknak az önbecsülés, valamint a küzdőképesség megalapozásában betöltött szerepéről osztotta meg gondolatait.

A program zárásaként átadták a „Szociális Munkáért Díjat”, amit idén ketten - Törőné Lakatos Szilvia és Bodnár Cintia - érdemeltek ki. Azt a hosszú ideje, kiemelkedő színvonalú munkát végző kilenc kollégáját is köszöntötte Horváthné Gyánó Bernadett, akik az Egyesített Humán Szolgáltató Intézmény különböző részlegein tevékenykednek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.