Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. December 23. 17:22, vasárnap | Sport
Forrás: InfoVáros | - Hajósi Miklós -

A Tatabányai Hegylakó!

A Tatabányai Hegylakó!

Évértékelő élménybeszámoló Kiss Tibor a „Tatabányai Hegylakótól”.

Az erősember sporttal, 2004-ben kezdtem el foglalkozni amit a mai napig rendszeresen űzök.

2011-ben jött az új szerelem, a Skót Felföldi Játékok ez a sport több mint 1000 éves múlttal rendelkezik, két verziója létezik a Classic és a Challange.

A Classic kizárólag dobó számokból áll, mint pl. kalapácsvetés, kőlökés, póznahajítás stb.

A Challange verzióba a dobószámokon kívül van még kőgolyó pakolás, sziklanyomás, és más erős ember versenyszámok is.

Az első versenyem a 2011-es 2. osztályú Felföldi OB volt, amit nagy küzdelemben sikerült megnyernem, mondanom sem kell, egyből beleszerettem ebbe a sportba. Eldöntöttem, hogy 2012-be inkább a Felföldin lesz a hangsúly. Télen erre készültem minden erőmmel és meg lett a gyümölcse.

2012-ben az év első versenye a Téli OB-volt, ahol B-kategóriában nyerni tudtam, ezzel elbúcsúztam ettől a kategóriától, és felléptem az első osztályba.

A felkészülés gőzerővel folyt tovább. Tudtam, ha ott akarok lenni a Challange Európa Bajnokságon és az utána következő Világbajnokságon, erősítenem kell. Mind két versenynek Magyarország adott otthont.

Az Országos bajnokságra kiváló formában érkeztem hat versenyszámból hármat sikerült megnyernem, végül 2. helyen végeztem, ezzel kvalifikáltam magam az EB-re és a VB-re.

A Győri Európa Bajnokságon, az első napon a dobó számok voltak terítéken, sajnos nem úgy jött ki a lépés, ahogy terveztem! Másnap az erősember számokban viszont már jól tudtam teljesíteni, a keretcipelésben második, a kőgolyó rakásban első lettem, ez a végén a 6. helyre volt elég.

A verseny után Darázs Ádám felajánlotta, segít felkészülni a Világbajnokságra (nem, mint ha idáig nem segítette volna az utamat), de most más volt a helyzet, hetente több napot edzettünk Győrben.

Főleg speciális gyakorlatokat, erő edzést, és dobó számokat csináltunk. Nagyon jó éreztem magam és rengeteget sikerült fejlődnöm.

Augusztusban eljött az idő a megmérettetéshez, amire egész nyáron vártam a Felföldi Játékok Challange Világ Bajnokság!

Ennek a sporttörténelmi eseménynek (ilyet még nem rendeztek kicsiny hazánkban) adott otthon!

Itt már jó formában éreztem magam, és jó is sikerült a dobószámokban és az erősember számokban is megálltam a helyen, végig harcban voltam a dobogóért végül 4. lettem!

Felhőtlenül boldog voltam, eddigi pályafutásom legnagyobb versenye volt!



Szeptemberben 1. helyen végeztem az első ízben megrendezett Magyar Kupán, és sikerült megnyernünk a Bécsben rendezett Nemzetek kupája csapatversenyt is!

Már gőzerővel készülök a 2013-as évre, nagy terveim vannak!

Köszönöm mindenkinek, aki segített, Rékának és Tibcsi fiamnak, barátoknak, edzőtársaknak, szponzoromnak a Scitec Tatabányának.

Darázs Ádámnak, hogy segíti utamat a csúcs felé, ahova remélem, egyszer felérek!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.