Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2014. December 31. 10:05, szerda | Belföld
Forrás: MTI

A vagyonvédelmi rezsióradíj minimuma 1929 forint lesz jövőre

A vagyonvédelmi rezsióradíj minimuma 1929 forint lesz jövőre

A kormány 1929 forintban állapította meg a minimális vagyonvédelmi szolgáltatási rezsióradíjat 2015-re.

Az összeg meghaladja a szakma által várt - 1700-1800 forint közötti - összeget, de magasabb a novemberben közzétett rendelettervezetben szereplő 1889 forintnál is.
A Magyar Közlöny legutóbbi számában megjelent kormányrendelet módosítja az óradíjról szóló egyeztetések menetét is. Eszerint a szakminiszter legkésőbb minden év április 1-jéig lezárja az egyeztetési eljárást az adott évre megállapított rezsióradíjról a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamarával és a Magánbiztonsági Ágazati Párbeszéd Bizottsággal (MBÁPB). Ezt követően kerül a kormány elé a rendelet tervezete. Ha a kormány nem ért egyet a javaslatban foglaltakkal, felhívhatja a minisztert, hogy folytasson újabb egyeztetéseket.
Eddig csak az építőiparban volt kötelező a minimális rezsióradíj alkalmazása.
Német Ferenc, a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara elnöke korábban azt mondta: a kötelező minimális rezsióradíjtól azt várja a szakma, hogy a szolgáltatás minősége is javulni fog.
A parlament februárban fogadta el a közbeszerzési törvény módosítását, amelyben aránytalanul alacsony árnak minősül a vagyonvédelmi szolgáltatásnál az az ajánlati ár, amely nem éri el a minimális rezsióradíj kötelező mértékét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 06:43, péntek | Belföld

Nagy Márton: Magyarországon minden adott, hogy Kína logisztikai központja legyen

Magyarországnak versenyképessége javítása érdekében szüksége van a kínai kapcsolatokra, a két ország közötti együttműködés erősítésére

2024. Május 03. 06:38, péntek | Belföld

A Balatonnál az új építésű lakások átlagos négyzetméterára a 3,2 millió forintot is elérheti

A Balaton-parton háromszoros az árkülönbség a legolcsóbb és legdrágább települések új építésű projektjei között:

2024. Május 02. 15:22, csütörtök | Belföld

EM: áprilisban is termelési csúcsot döntöttek az ipari naperőművek

Újabb rekordot hozott a múlt hónap utolsó napja a nagyobb méretű napelemes rendszerek termelésében - tette közzé az Energiaügyi Minisztérium (EM) a Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Május 02. 15:21, csütörtök | Belföld

NGM: a kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

A kormány üdvözli a Mol bejelentését, miszerint szombattól, azaz 2024. május 4-től újabb 4-4 forinttal csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára.