Városlista
2018. december 14, péntek - Szilárda

Hírek

2018. December 05. 08:24, szerda | Helyi
Forrás: Dombó Média

A véradókat köszöntötték

A véradókat köszöntötték

November 30-án a Véradók Napja alkalmából sokszoros helyi és környékbeli véradókat köszöntöttek a Magyar Vöröskereszt Tolna Megyei Szervezetének képviselői a Szent Lukács Kórház Maria Mater dei-kápolnájában.

A Szent Orsolya Iskolaközpont tehetséges diákjainak zenés előadásával kezdődött az ünnepség, majd Kiss Béla, a város humán ügyekért felelős alpolgármestere mondott köszönetet a betegek nevében az önzetlenül adakozóknak.
Dr. Kerekes László, az egészségügyi intézmény főigazgatója versmondással köszöntötte a megjelenteket, akik véradásukkal a betegellátás eredményességéhez járulnak hozzá.
- Kórházunban évente átlagosan mintegy 1.000 egység vörösvérsejt-készítményt használunk fel és az önkéntes adakozóinknak köszönhetően mégegyszer ekkora mennyiséget tudunk más egészségügyi intézményeknek, transzplantációs állomásoknak átadni segítségképpen - mondta el Ujhelyiné dr. Szabó Judit, a transzfúziológiai osztály vezető főorvosa. - Évről évre egyre nagyobb erőfeszítést igényel tőlünk, illetve véradóinktól is az, hogy a betegek oldaláról felmerülő vérkészítmény-igényt ki tudjuk elégíteni. Idén eddig több mint 2.000 véradóra számíthattunk és december még vissza van, amikor az adventi időszak miatt a többi hónapnál magasabb a megjelenési arány.
A Magyar Vöröskereszt munkatársai rendszeresen szerveznek kampányokat, oktatási intézményeket és munkahelyeket keresnek fel azért, hogy véradásra ösztönzzék az embereket. Leginkább a régi donorokra számíthatnak, azonban mindig akadnak olyanok is, akik a felhívás hatására ülnek be először a véradó székbe.
Az ünnepségen elismeréseket és ajándékcsomagokat adtak át azoknak a sokszoros helyi és környékbeli véradóknak, akik már évtizedek óta, rendszeresen segítenek embertársaikon. Ők valamennyien az önzetlenség és az emberség követendő példái.

Címkék: véradás

Ezek érdekelhetnek még

2018. December 13. 18:27, csütörtök | Helyi

A „Szucsáva” Dalkör a fináléban is színpadra léphet

A Hontravel Kft. által hagyományőrző csoportok és szólisták számára nyolcadszor meghirdetett „Népek tánca-népek zenéje” című verseny középdöntőjét Hódmezőváráshelyen rendezték meg, ahol dombóvári fellépők is voltak.

2018. December 13. 12:00, csütörtök | Helyi

Díjakat kaptak a Dombóvári Judo Klub sportolói

A Tolna Megyei Diáksport Tanács a 2017/2018-évi országos diákolimpiákon 1-3. helyezést elért sportolók nagyszerű teljesítményét ünnepélyes keretek között ismerte el 2018. december 11-én a Garay János Gimnázium Dísztermében.

2018. December 13. 08:15, csütörtök | Helyi

„Tanár úr kérem” bemutató Dombóváron

A Szekszárdi Szakképzési Centrum Esterházy Miklós Szakképző Iskolájának és a Szent Orsolya Iskolaközpontnak az összefogásával állították színpadra Karinthy Frigyes karcolatfüzérét,

2018. December 12. 08:20, szerda | Helyi

Két esetben mentettek életet a dombóvári tűzoltók vasárnap

Két tűzeset is történt vasárnap Dombóváron, mindegyiknél életet mentettek a tűzoltók.