Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. December 05. 08:24, szerda | Helyi
Forrás: Dombó Média

A véradókat köszöntötték

A véradókat köszöntötték

November 30-án a Véradók Napja alkalmából sokszoros helyi és környékbeli véradókat köszöntöttek a Magyar Vöröskereszt Tolna Megyei Szervezetének képviselői a Szent Lukács Kórház Maria Mater dei-kápolnájában.

A Szent Orsolya Iskolaközpont tehetséges diákjainak zenés előadásával kezdődött az ünnepség, majd Kiss Béla, a város humán ügyekért felelős alpolgármestere mondott köszönetet a betegek nevében az önzetlenül adakozóknak.
Dr. Kerekes László, az egészségügyi intézmény főigazgatója versmondással köszöntötte a megjelenteket, akik véradásukkal a betegellátás eredményességéhez járulnak hozzá.
- Kórházunban évente átlagosan mintegy 1.000 egység vörösvérsejt-készítményt használunk fel és az önkéntes adakozóinknak köszönhetően mégegyszer ekkora mennyiséget tudunk más egészségügyi intézményeknek, transzplantációs állomásoknak átadni segítségképpen - mondta el Ujhelyiné dr. Szabó Judit, a transzfúziológiai osztály vezető főorvosa. - Évről évre egyre nagyobb erőfeszítést igényel tőlünk, illetve véradóinktól is az, hogy a betegek oldaláról felmerülő vérkészítmény-igényt ki tudjuk elégíteni. Idén eddig több mint 2.000 véradóra számíthattunk és december még vissza van, amikor az adventi időszak miatt a többi hónapnál magasabb a megjelenési arány.
A Magyar Vöröskereszt munkatársai rendszeresen szerveznek kampányokat, oktatási intézményeket és munkahelyeket keresnek fel azért, hogy véradásra ösztönzzék az embereket. Leginkább a régi donorokra számíthatnak, azonban mindig akadnak olyanok is, akik a felhívás hatására ülnek be először a véradó székbe.
Az ünnepségen elismeréseket és ajándékcsomagokat adtak át azoknak a sokszoros helyi és környékbeli véradóknak, akik már évtizedek óta, rendszeresen segítenek embertársaikon. Ők valamennyien az önzetlenség és az emberség követendő példái.

Címkék: véradás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 08:19, csütörtök | Helyi

„Nyuszikupa” kölyökatlétika versenyt rendeztek Dombóváron

Öröm volt látni a sok lelkes atlétapalántát, akikből talán a jövő bajnokai lehetnek.

2024. Április 17. 07:51, szerda | Helyi

Kitelepítési emléknap Kaposszekcsőn

A Felvidéki kitelepítettek emléknapja alkalmából Kaposszekcsőn 4 település emlékezett meg április 12-én, pénteken.

2024. Április 15. 08:50, hétfő | Helyi

Dombóváron is látható lesz a Néprajzi Múzeum Cigány történetek című utazókiállítása

Istennel talállak, testvérem! Cigány történetek címmel utazókiállítást indított a Néprajzi Múzeum Tiszakarádon.

2024. Április 12. 15:19, péntek | Helyi

Idei második ülését tartotta a Dombóvári Kábítószerügyi Egyeztető Fórum

Az idei évben második ülését tartotta meg április 10-én délelőtt a Dombóvári Kábítószerügyi Egyeztető Fórum.