Városlista
2019. február 17, vasárnap - Donát

Hírek

2018. December 05. 08:24, szerda | Helyi
Forrás: Dombó Média

A véradókat köszöntötték

A véradókat köszöntötték

November 30-án a Véradók Napja alkalmából sokszoros helyi és környékbeli véradókat köszöntöttek a Magyar Vöröskereszt Tolna Megyei Szervezetének képviselői a Szent Lukács Kórház Maria Mater dei-kápolnájában.

A Szent Orsolya Iskolaközpont tehetséges diákjainak zenés előadásával kezdődött az ünnepség, majd Kiss Béla, a város humán ügyekért felelős alpolgármestere mondott köszönetet a betegek nevében az önzetlenül adakozóknak.
Dr. Kerekes László, az egészségügyi intézmény főigazgatója versmondással köszöntötte a megjelenteket, akik véradásukkal a betegellátás eredményességéhez járulnak hozzá.
- Kórházunban évente átlagosan mintegy 1.000 egység vörösvérsejt-készítményt használunk fel és az önkéntes adakozóinknak köszönhetően mégegyszer ekkora mennyiséget tudunk más egészségügyi intézményeknek, transzplantációs állomásoknak átadni segítségképpen - mondta el Ujhelyiné dr. Szabó Judit, a transzfúziológiai osztály vezető főorvosa. - Évről évre egyre nagyobb erőfeszítést igényel tőlünk, illetve véradóinktól is az, hogy a betegek oldaláról felmerülő vérkészítmény-igényt ki tudjuk elégíteni. Idén eddig több mint 2.000 véradóra számíthattunk és december még vissza van, amikor az adventi időszak miatt a többi hónapnál magasabb a megjelenési arány.
A Magyar Vöröskereszt munkatársai rendszeresen szerveznek kampányokat, oktatási intézményeket és munkahelyeket keresnek fel azért, hogy véradásra ösztönzzék az embereket. Leginkább a régi donorokra számíthatnak, azonban mindig akadnak olyanok is, akik a felhívás hatására ülnek be először a véradó székbe.
Az ünnepségen elismeréseket és ajándékcsomagokat adtak át azoknak a sokszoros helyi és környékbeli véradóknak, akik már évtizedek óta, rendszeresen segítenek embertársaikon. Ők valamennyien az önzetlenség és az emberség követendő példái.

Címkék: véradás

Ezek érdekelhetnek még

2019. Február 16. 17:38, szombat | Helyi

Pakson győztek a dombóvári kosarasok

A regionális U18-as fiú bajnokság 11. fordulójában február 13-án a Paksi ASE együttesénél vendégeskedett a Dombóvári KKE csapata.

2019. Február 15. 13:15, péntek | Helyi

Dombóvári győztes az országos klarinétversenyen

A Budapesten február 8. és 10. között megrendezett XIV. Országos Klarinétverseny 1. korcsoportjában kitűnő eredményt ért el egy dombóvári diáklány.

2019. Február 14. 16:28, csütörtök | Helyi

Mi a boldog, hosszan tartó házasság titka?

Az érzelmi egészség és a tudatosság fontos mérföldkövei a boldog, hosszan tartó házasságnak.

2019. Február 14. 11:57, csütörtök | Helyi

Kaviár és lencse - a Pesti Művész Színház vígjátéka Dombóváron

2 részes vígjáték Dombóváron a Pesti Művész Színház előadásában