Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2016. December 25. 07:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Dombóvári Helytörténeti Gyűjtemény

Adományok a Helytörténeti Gyűjtemény számára

Adományok a Helytörténeti Gyűjtemény számára

A Dombóvári Helytörténeti Gyűjtemény által őrzött és bemutatott tárgyak száma az adományozóknak köszönhetően folyamatosan gyarapszik.

Nekik szeretnénk megköszönni azt, hogy a gyűjteményünknek átadott történeti dokumentumok, fotók, néprajzi tárgyak, régészeti leletek ezáltal a gyűjteményi raktárba nyerhetnek elhelyezést, feldolgozásuk folyamatosan zajlik, egy részüket a múzeumlátogatók, érdeklődők időszakosan megtekinthetik.

Rendszeres adományozónk dr. Varga Zoltán és felesége, Rothermel Henrik felirattal ellátott kukorica morzsolóval, népviseletes (pillés) babával, hímzett abroszokkal, terítőkkel, szakrális tárgyakkal, a Méhészet lap 1912. évi teljes sorozatával, egy ó-német szekrénnyel és még sok más egyéb adománnyal,

Németh Csaba A tizenhetesek 1914-1917 emlékkönyvvel, értékes 19-20. századi könyvekkel, a Kapos táncegyüttes relikviáival (a külföldi fellépések programfüzetei, plakátok, meghívók, fotók) és más dokumentumokkal gazdagították gyűjteményünket.

A régészet iránt érdeklődő Molnár Gábor - Lápafő történetének amatőr kutatója - pattintott kőeszközöket, edénytöredékeket, hálónehezékeket, bronzkori, római kori kerámia töredékeket, Lőrincz Lászlóné és Horváth Gyula Heffner Jenő szabó teljes hagyatékát ajándékozta gyűjteményünknek.

A Szepessy Szalont díszíti a Szabotin Jánosné által adományozott Emerich Bétsy Wien 1854 zongora, dr. Varga Ferencné a járásbíróság korabeli dokumentumaival, fotónagyító-, és fényképezőgéppel, Széles Jánosné hímzett falvédőkkel, Tóth Károly II. világháborús levelezőlapokkal, egy Sternberg harmóniummal, Kériné Edit 2 db téglagyári brigádnaplóval, Wilhelm Ádám egy 19. századi faládával járult hozzá szellemi és tárgyi értékeink növeléséhez.

Molnár Gábor a közelmúltban egy kedves ajándékkal, Dombóvár város általa vadcseresznyefából faragott címerével lepte meg a gyűjteményt.

Köszönjük az adományokat, támogatóinknak, adományozóinknak, látogatóinknak békés karácsonyt és eredményekben gazdag boldog új évet kívánunk!

Dombóvári Városszépítő és Városvédő Közhasznú Egyesület és az általa működtetett Dombóvári Helytörténeti Gyűjtemény.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.