Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2015. Augusztus 19. 14:02, szerda | Helyi
Forrás: http://www.barathegyisegitokutya.hu

Alexa és vakvezető kutyája, Fahéj

Alexa és vakvezető kutyája, Fahéj

Fahéj Alexa első vakvezető kutyája.

Alexa és Fahéj nemrég találtak egymásra. A dombóvári lány nagyon aktív életet él, hegedül, lovagol, fut, egyszóval egy igazi örökmozgó. Fahéj, aki szeretetteljes és élményekben gazdag környezetben nőtt fel önkéntes kölyöknevelő családjában, Alexa első vakvezető kutyája. A két fiatal hatalmas lelkesedéssel vágott neki a közös tanulásnak.

Alexa nagy hévvel és odafigyeléssel vetette bele magát a kutyázásba, és Fahéj is legalább ilyen lendülettel és odaadással dolgozott az első naptól fogva. Alexa nagyon jól érzi Fahéj jelzéseit, és követi a kutyát, aki minden rezdülését figyeli a gazdinak. Már most nagy összhangban, egymásra figyelve tudnak együtt dolgozni. A nagy közös megmérettetésig, a közlekedésbiztonsági vizsgáig még sokat kell tanulniuk, de nagyon jó úton járnak. A legfontosabb dolog pedig már megvan, hisz nagyon boldogok együtt!

A Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola ezúton szeretné megköszönni Fahéj nevelőcsaládjának, Mihaji Sándornak és Nagy Andreának, hogy áldozatos munkájukkal immár a harmadik kölyökkutyát nevelték fel az alapítványnak, ezzel rengeteget segítve abban, hogy minél több látássérült embernek adhassanak vakvezető kutyát!

Címkék: kutya, látássérült

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.