Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2019. Május 30. 15:52, csütörtök | Helyi
Forrás: Móra Ferenc Általános Iskola

„Álomút” a TM EGYMI Móra Ferenc Általános Iskola Fejlesztő iskolájában

„Álomút” a TM EGYMI Móra Ferenc Általános Iskola Fejlesztő iskolájában

A dombóvári fejlesztő iskola diákjainak 4 képből álló textilkép alkotását a zsűri különdíjjal jutalmazta.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018 őszén „Álomút” címmel meghirdetett országos rajzpályázatán - gyógypedagógiai vagy speciális fejlesztő és sajátos nevelési igényű gyermekek kategóriájában - a dombóvári fejlesztő iskola diákjainak 4 képből álló textilkép alkotását a zsűri különdíjjal jutalmazta. Témája: közlekedés a különböző évszakokban.

Az intézmény súlyos - halmozottan fogyatékos gyerekeknek nyújt képzési és fejlődési lehetőséget a fejlesztő nevelés és oktatás keretén belül. Tanulóink vegyes életkorú (7- 21éves) gyerekek, akiknek fizikai és kognitív állapotuk különböző. Speciális segítséget igényelnek szükségleteik kielégítésében, egészségük megtartásában, az emberi és a természetei világhoz való viszonyuk kialakításában.

A kézműves kreatív terápián belül a pályamű alkotó munkájában minden tanuló differenciáltan részt vállalt. A különdíjként elnyert - Kiskőrösi Úttörténeti Múzeumi látogatás - a nagy távolság miatt meghiúsult, de az Álomút számukra is elérhetővé vált – a Magyar Közút Tolna Megyei Igazgatóságának munkatársai jóvoltából. Segítségükkel az iskola mögötti park néhány órára igazi játszótérré válhatott, ahol a sokféle autót, munkagépet nem csak megcsodálhattak a diákok, hanem valós utasaivá is válhattak!

Mezei G. Krisztina

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.