Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2015. Március 04. 15:05, szerda | PR
Forrás: Hét Patak Gyöngye Natúrpark Egyesület

Alsómocsoládi Élmények Világa

Alsómocsoládi Élmények Világa

A Hét Patak Gyöngye Natúrpark 8 település – Alsómocsolád, Ág, Csikóstőttős, Gerényes, Kárász, Kisvaszar, Köblény, Szalatnak – közigazgatási területét foglalja magában, kiterjedése több mint tízezer hektár.

A natúrpark működésével hozzájárul a térség gazdasági és társadalmi fejlődéséhez, melybe beletartozik a mezőgazdaság, a kézművesség és a turisztikai szolgáltatások kialakítása, összehangolása, fejlesztése, a falumegújítás és területi tervezés, a nevelés, képzés, információ átadás és kísérleti projektek megvalósítása. A 8 települést, mint fejlesztési célterületet a Hét Patak Gyöngye Natúrpark Egyesület képviseli, mely 2010. szeptember 02-án alakult meg a célból, hogy közreműködjön a természeti és kulturális örökség megőrzésében, védelmében.
A Hét Patak Gyöngye Natúrpark Egyesület a 11/2013. (III.5.) VM rendelet alapján a LEADER térségek közötti együttműködés végrehajtásához nyújtandó támogatások jogcímre, 2013.11.12. napján benyújtott pályázatát az Irányító Hatóság pozitívan bírálta el, így Egyesületünknek lehetősége nyílt a 8 településből álló Natúrpark népszerűsítésére, az itt élők identitástudatának erősítésére, társadalomfejlesztésre, és a közösségi összefogás erősítésére. A projekt keretében felújításra került Csikóstőttősön a program központját adó létesítmény (pályázati támogatás: 2.369.407 Ft), megtörtént az alsómocsoládi Kölyök Fészek Erdei Iskola szálláshelyének (Diákszálló) felújítása (pályázati támogatás: 4.023.639 Ft), valamint a Hét Patak Gyöngye Natúrpark központja, az Alsómocsoládon található Interaktív Tárház funkcióbővítése (pályázati támogatás: 7.650.852 Ft) is megvalósult. A Natúrpark mind a 8 településén tematikus parkok kerültek kialakításra, melyek alkalmasak a pihenésre, valamint a Natúrpark megismerésére egyaránt (pályázati támogatás: 8.999.320 Ft). A két helyszínen (Alsómocsoládon és Csikóstőttősön) megvalósult Turisztikai képzés a Natúrparki települések és az együttműködő partnerek vonzáskörzetében élő és tevékenykedő vállalkozókat, termelőket, civil szervezeti képviselőket célozta, témáját tekintve az alapvető turisztikai ismeretek átadására, a szálláshelyek működtetésére, engedélyek beszerzésére, jogi, számviteli, vállalkozói ismeretek közvetítésére fókuszált (pályázati támogatás: 4.953.000 Ft). Szintén két helyszínen valósult meg Hét Patak Fesztiválunk, mely hozzájárult a közösségi kapcsolatok megerősödéséhez, új kapcsolatok kialakulásához (pályázati támogatás: 2.358.613 Ft). A projekt keretében adatgyűjtés (pályázati támogatás: 1.270.000 Ft), valamint komplex marketing tevékenység is megvalósul (weblap, média terv és projektterv, kiadvány, reklámfilmek) – pályázati támogatás: 9.000.000 Ft.
A Hét Patak Gyöngye Natúrpark szívében található Alsómocsoládra látogató vendégek, turisták változatos szabadidős tevékenységeket próbálhatnak ki; felfedezhetik a település és a térség természeti kincseit, bejárhatják a túraútvonalakat és tanösvényeket, választhatnak szabadidős és erdei iskola programok közül. Az Alsómocsoládon kialakított szálláshelyeken (Diákszálló, Vendégház) családok, iskolás osztályok, baráti társaságok egyaránt megszállhatnak, és igényelhetnek félpanziós és teljes panziós ellátást.
A Vendégház 4 kétágyas és 8 négyágyas fürdőszobás szobával, felszerelt konyhával színvonalas szállási lehetőséget nyújt. A Diákszálló egész évben fogadja a diákokat. Évről-évre jelentősen növekszik azon ifjúsággal foglalkozó szervezetek, alapés középfokú tanintézetek és egyéb szervezetek száma, amelyek a szokásosnál is nagyobb gondot fordítanak gyermekeik, fiataljaik kulturált, egészséges, ugyanakkor hasznos szabadidős elfoglaltságának megszervezésére. Az ifjúság rendelkezésre áll: 1 db 10 férőhelyes szoba 5 db emeletes ággyal, 1 db 16 férőhelyes szoba 8 db emeletes ággyal, 1 db 18 férőhelyes szoba 9 db emeletes ággyal. A szálláson szobánkénti WC és mosdó található. A közösségi tér alkalmas csoportos foglalkozások megtartására. A Diákszállóhoz tartozik egy 500 m˛ nagyságú füves terület is.

Egész évben szeretettel várjuk kedves vendégeinket!
Érdeklődésre, szállásfoglalásra az alábbi elérhetőségek egyikén van lehetőségük:


Turisztikai Központ – Alsómocsoládi Élmények Világa
Alsómocsoládi Községfejlesztő és Szolgáltató Nonprofit Kft.
7345 Alsómocsolád, Rákóczi u. 21. GPS: É 46.313361, K 18.244321
Tel: 72/671-301 • Fax: 72/451-748
Mobil: 30/908-3557
E-mail: turizmus@alsomocsolad.hu

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.

2024. Február 26. 14:46, hétfő | PR

Benzinkutakat üzemeltetnek

A Jánosik és Társai Kft. nyerte el az egyik legnagyobb üzemanyag töltőhálózat állomásain lévő épületek, építmények, épületvillamossági- épületgépészeti berendezések működéséhez szükséges üzemeltetési feladatokat