Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2017. Június 02. 13:25, péntek | Helyi
Forrás: Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

Autó és motorkerékpár ütközött Újdombóváron

Autó és motorkerékpár ütközött Újdombóváron

Nem adott elsőbbséget a motoros, súlyosan megsérült.

Dombóváron 2017. június 1-én 8 óra 44 perckor egy segédmotoros kerékpárral közlekedő férfi úgy hajtott a Kórház utca és a Fő utca kereszteződésébe, hogy a kihelyezett „Állj! Elsőbbségadás kötelező” jelzőtábla ellenére nem adott elsőbbséget a védett útvonalon közlekedő személygépkocsinak, ezért összeütköztek. A baleset következtében a motoros súlyosan megsérült, a mentőszolgálat munkatársai kórházba vitték. Mindkét járműben anyagi kár keletkezett. A baleset körülményeit a Dombóvári Rendőrkapitányság vizsgálja.

A nyári időszakban egyre több motoros közlekedik az utakon, így a motoros balesetek kockázata is nagyobb. A motorkerékpárosok a közlekedés résztvevőinek egyik legvédtelenebb csoportjába tartoznak, különösen igaz rájuk, hogy minden apró, meggondolatlan mozdulat vagy figyelmetlenség tragédiához vezethet. Mivel nincs karosszériájuk, különös jelentőséget kap a speciális öltözet és a bukósisak helyes megválasztása. A baleseti adatok szerint harmadával kevesebb ember sérülne meg és veszítené életét az utakon, ha mindenki betartaná az előírt sebességhatárokat, mely a motorkerékpárosokra kiemelten igaz.

Sokszor okoz tragédiát a kellő körültekintés nélküli előzés, különösen akkor, amikor a motoros nem győződik meg arról, hogy az előtte haladó és előzni kívánt autók valamelyike balra szándékozik bekanyarodni. A jobbról előzéssel szintén nem „számolnak” a közlekedők!

Arra is figyelni kell, hogy előzés közben nem hajt-e ki valaki a környező utcákból! A kanyarodó és az elsőbbségadásra kötelezettek ugyanis gyakran nem „számolnak” a még távol haladó motoros nagy, meg nem engedett sebességével, így bekanyarodnak, vagy kihajtanak elé. A motorosra különösen igaz: akkor van elsőbbségük, ha megadják nekik!

Figyelni kell arra is, hogy ha a kanyarban helytelenül választják meg a sebességet, könnyen a másik sávban találhatják magukat. Vigyázni kell az útburkolati hibákra és a szennyeződésekre is, mindezek gyakran vezetnek a motorosok súlyos baleseteihez, melyek kellő óvatossággal megelőzhetőek. A követési távolság betartásával szintén sok baleset kerülhető el.

Arra kérjük a motorosokat, hogy tartsák be a közlekedési szabályokat, mert ez elengedhetetlen feltétele annak, hogy megelőzzék a baleseteket.

Címkék: baleset

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.