Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2019. Szeptember 20. 15:42, péntek | Helyi
Forrás: Dombó Média

Az élményszerzésen kívül a kapcsolatépítést is szolgálta a látogatás

Az élményszerzésen kívül a kapcsolatépítést is szolgálta a látogatás

A Füredi Szív Egyesület meghívására szeptember 12-én a Dombóvári Szívklub Egyesület 48 tagja Balatonfüredre kirándult.

Az Állami Szívkórházban a vendéglátók részéről Levenda Józsefné elnökhelyettes és Kugler Imréné titkár fogadta a csoportot, majd dr. Simon Attila osztályvezető főorvos tartott előadást a szív-és érrendszeri betegségben szenvedők műtét utáni rehabilitációjáról, melynek keretében szólt a diéta, a testsúlycsökkentés, a dohányzásról való leszoktatás, a gyógyszeres és
egyéb terápiák, a gyógytorna és a mozgás különböző formáinak fontosságáról is.
Azt követően dr. Szieber Dávid, a Füredi Szív Egyesület elnöke az 1997-ben 14 fővel alapított és ma már 105 taggal működő civil szervezetről, valamint annak egészségmegőrző tevékenységről beszélt.
Az ország legnagyobb szív- és érrendszeri rehabilitációs intézményében tett látogatást követően a társaság tagjai megnézték azoknak a költőknek és íróknak - többek között Garay Jánosnak, Czuczor Gergelynek, Krúdy Gyulának, Ady Endrének, Gárdonyi Gézának, Jókai Mórnak, Szabó Lőrincnek - az Anna Grand Hotel árkádjai alatti falakon elhelyezett emléktábláit, akik a Balatont foglalták regényeikbe, vagy verseikbe. Az indiai polihisztorról, Rabindranáth Tagoréról elnevezett sétányon körbejárták az egykor itt gyógyult híres emberek szobrait, majd felkeresték a Kossuth Lajos-forrást és megkóstolták annak gyógyhatású savanyú vizét. Az ebéd elfogyasztása után gumikerekes kisvonattal városjáró túrára indult a csapat, mely a Jókai Mór Múzeumba is ellátogatott.
A Dombóvári Szívklub Egyesület kirándulása nemcsak a szabadidő hasznos eltöltését szolgálta, hanem élményeket is adott a résztvevőknek, akik azt remélik, hogy a mostani kapcsolatépítésnek köszönhetően jövőre lakóhelyükön vendégül láthatják balatonfüredi partnerszervezetüket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.